Poesie

  • Jan 18, 2016 @ 03:15 Eneida Koraqe Një copëz Atdheu Mangalem, Berat, 2015...

  • Musine Kokalari flakërimë poetike… Kjo kësollë e ftohtë mirditore, Kujtimet e fundit t’i mban. Shënjën e vendit, Ku zjarrin e ndeze drejt e në tokë, Mungesen tënde e qan. Dhe koha ka ngrirë, Drita jote, ka zbehur dimrin e ftoht’ ...

  • Më ka marrë malli për veten!-, më the dje, Ndërsa shihja si takoje pamundësinë me trishtimin. Në rrugë erdhi shiu me gjithë ison e ujtë Dhe ndër ne lagështira, Zgjoi të pamundurën. Ka ikur pakthim, si një stinë kalimtare, Që i merr ...

  • Poesia e stilit intimist 30. 4. 2015 Të të rishoh kam qenë i dëshiruar, Një kohë të hershme ta ktheja përsëri, Kur bisedonin kthjelltazi dhe shtruar Çiltërsia jote me timen pjekuri. Të shquaja në metamorfozën tënde Nga ty ç’ka mbetu...

  • Ai ka vetëm pyetje, përgjigjet i ka t’ndrydhura Nëpër xhepat e ndotur me nostalgji t’ betonuar. Ai ka vetëm kujtime që i sillen rreth qafës Si guri i mullirit e tundin një hapa para e disa mbrapa.   Në ujëvarën e rrëmbyeshme e fr...

  • 27 Nëntor 2015   KUJTIM I LARGËT Ishte ashtu, si në një baladë të vjetër, E donim dy atë, unë dhe një tjetër…   Po ajo qeshte e thoshte gjithë dritë në sy: ”Çfarë t’u jap!? Unë jam një e ju jeni dy…...

  • 26 Nëntor 2015   ARMIKU I BUKUR Ai ishte i bukur, i bukur si armik, Po si mik se di, nuk e kisha pranë. Unë nuk e doja, po s’i thash:-Ikë! Ata që e donin, e ata pra e vranë.   Nuk ishte armik, që dilte në prita, As ndihej mirë, k...

  • 25 Nëntor 2015   KËTË GRUA Këtë grua që po pi kafe e heshtur, Dikur e kam lënduar, e lëndova kot. Dhe ika, natyrisht jo për t’u fshehur, Si t’i rrija pranë, kur të derdhte lot?   Ndoshta ika, si ikin të gjithë burrat, Që n...