Globe Reporters

 • 24.04.2022 Prononcim për TV 7, edicioni i lajmeve nga Donjeta Sh. Gashi. Plotsim i tekstit të zbardhur nga Gazeta Ekspres! Klara Buda prej Parisi, 19 :50 h “Këto zgjedhje presidenciale janë në “Borderline”, vështirë të parashikohen...

 • The master puppeteers

  Paris, le 7 juin – Seria “demokracie pour les nuls” Intolerancë ndaj qeverisë illegjitime Hoti ? ose Koncepti i tolerancës së volteriane ka dy anë ! Shumica e manipulimeve bëhën të mundur nga përdorimi i shtëmbëruar i dis...

 • Freedom of Pacific Protest in Albania!

  Paris, Mai 18, 2020 The building of National Theatre of Albania (1939-2020) The building of National Theatre of Albania (1939-2020) The building of National Theatre Albania was demolished at Mai 17 2020 before the sunset. The people of Tirana were in...

 • Paris, septembre 2019, Féminicides dans l’ex-Bloc de l’Est Maria Tuçi Emprisonnée en 1949 pour sa foi chrétienne, elle meurt à la suite de tortures d’une sauvagerie inégale, enfermée toute nue dans un sac avec un chat furieux, qu...

 • Siç më thotë nënua plakë (Comme me dit ma grand-mère) de Musine Kokalari traite la figure d’une femme de Gjirokastra et ses combats quotidiens au sein d’une société profondément patriarcale. Son oeuvre compte aussi un recueil de nouvelle...

 • Në përgjigje të Emil Asdurian dhe duke e falenderuar për kritikën (paraqitur me bold) të artikullit tim : të ribotuar nga Zhurnal me titullin ” Klara Buda parashikon marshimin e Sheshelit drejt Preshevës” Ju flisni për Imagjinat...

 • Nga Klara Buda “Finesa dhe perspikasiteti i kendveshtrimin të tij më lanë një mbresë të thellë. Ai më sugjeroi disa elementët kryesorë të tipizimit të figurës së nënës. Ështe pikërisht kjo fuqi tipizimi që e bën një krijues...

 • Paris, 18 dhjetor, 2018 Dje ishte dje! Sot është sot! Ditë tjetër. Dje “të mbeturit”, lagur qull, prisnin të mardhur se ndoshta vallë çfarë do të ndodhte! Qendra… (Cila qendër? Kish vërtet një të tillë, mbimendje, që i mendo...