Poesie

  • Paris, 24 novembre, 2020 Illuminations. Ombres du mal, défuntes. Un joli songe en fait. Qu’il était temps A., De nouer les cordes et soupirs ici-bas ! Indicible, bel élan, plongeon d’empreintes. Ta voix n’est point chimérique mais Christ...

  • "Despite the fact that the poem was not written directly in English, the translation by the author transforms it into minor literature." Klara Buda on minor literature...

  • Paris, 1 Juin, 2020 Pour la vérité il faut savoir mordre! Dans ce dessin pour la bonne cause d’aider les enfants autistes, J’aime la proportion donnée a ma bouche, son accent! Fadil Berisha avait découvert mon sourire, Avant son ‘sh...

  • Post-komunist literature 8 Nëntor 2019   Për mua Nëntori është muaj dështimesh Bryma më kthen në send të thyeshëm, Krrusem trishtimesh, çmendem zhgënjimesh, Të gjithë më braktisin, endem hutueshëm.   S’bëj dot gjueti ting...

  • Paris, Aug 25, 2019. TEARS. TEARS! tears! tears! In the night, in solitude, tears, On the white shore dripping, dripping, suck’d in by the sand, Tears, not a star shining, all dark and desolate, Moist tears from the eyes of a muffled head; O wh...

  • “Kjo poezi është shkruar, një mëngjes, në një aksion rinie. Mesazhi i saj është i qartë, ai shpreh revoltën e autores kundër indealeve të imponuar dhe pushtimit të hapësirës individuale nga kolektiviteti. Autorja personalisht, as...

  • Chappaqua, 28 prill, 2019 (mbresë kushtuar K. B) Zëri… Dhe sy të trishte inofensivë, Por e frikëshme, Tek zbuloja një person unikal pa lajle lule, Menderisht sfidues.   Sa e fisme aq e hijshme Në atë bisedë të thjeshtë, Në « Jard...

  • Paris, 9 mars, 2019 BY CÉSAR VALLEJO TRANSLATED BY GËZIM BASHA Përktheu dhe përzgjodhi Gëzim Basha Unë do të vdes në Paris në një ditë shiu,Në një ditë të cilën qysh tani e mbaj mend.Unë do të vdes në Paris – dhe nuk i shma...