Poesie

  • Paris, 27 korrik, 2017 Suksesi i përkthimit është kur nuk të duket se po lexon përkthim. Dhe këto poezi kaq të veçanta të Jehuda Amichai-t, në përkthimin e Gëzim Bashës, tingëllojnë aq bukur shqip, sa duken sikur janë krijuar në shqi...

  • Ketu s’do jem do jem larguar Ne toke I tretur si te tjeret Ne kafenene e preferuar Nuk do me shohin kamarieret Dhe neper udhet ku kam ecur S’do ndihet kolla ime e thate Mbi varrin tim do te rrije I heshtur Nje qipariz si murg I ngrate Ti ...

  • Ndiq fatin tënd Ujit bimët, Duaj trëndafilat. Pjesa e mbetur është hija E pemëve të huaja.   Realiteti Është gjithmonë më pak a më shumë Se ajo që duam. Vetëm jemi gjithmonë Të barabartë me vetëveten.   Të jetosh vetëm ...

  • Prishtine, 21 mars 2016 Poezia është një mënyrë shëlbimi! Është dita e poezisë dhe kjo për mua nuk është ditë e zakonshme. Pa fjalë, në vetmi, kënaqem me shumë poezi e poetë që i dua; me poezi e poetë që i mbaj afër vetës, si g...

  • Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të ze trishtimi kur shefftyra të zbeta edhe sy tëjeshilta që të shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpita edhe ashtu të shtrime mbrapa teje mbes...

  • Boston,  17 Mars, 2016 @ 11:12 Dituria ime s’është vetëm ajo në mendje, Në kujtesën time për gjërat mbarë. Është edhe ajo në një tjetër gjendje, Nëpër libra, traktate dhe studime shpërndarë. Këtë dituri e kam në bibliotekë, ...

  • God loves the world through us… He loved us so much that he died on the cross for us. He loved us so much so every day the Bread of Life is made and we must love him too, We too have to give till pain… As god loves the world through us. H...

  • Të ikësh larg kësaj bote të lugët, larg këtij dielli të zi, këtyre mëkatareve zjarrvënëse, të ikësh, t`ia mbathësh, pa kthyer kryet prapa, të rendësh me fuqitë e mbetura, por të rendësh, të futesh me shkathtësi mes kalimtarëve, ...