Articles

  • Paris, 6 février, 2021. « Une origine est un fantôme qui s’actualise parfois pour s’imposer comme une évidence, avant de regagner à pas de loups son grenier ». C. Arnaud Vous êtes-vous déjà demandé à quoi ressemblerait une « hybridit...

  • Are the crimes discussed as a basis for impeachment? It seems so to me. Has Trump committed vastly more serious crimes? That is hardly debatable. What might be debatable is whether he is indeed the most dangerous criminal in human history (which happ...

  • Paris, 16 Korrik, 2017, botuar sot nga Gazera Shqiptare, në shtojcën Milosao. Vjen për të parën herë në italisht vëllimi me poezi të zgjedhura i poetit Jozef Radi “Poesie scelte” (Poezi të zgjedhura), Besa, 2017.Poezitë janë përzgjed...

  • Paris, 16 Korrik, 2017 Vjen për të parën herë në italisht vëllimi me poezi të zgjedhura i poetit Jozef Radi “Poesie scelte” (Poezi të zgjedhura), Besa, 2017.Poezitë janë përzgjedhur nga librat “Muret e Muzgut” 1993, “Kujtesa e Mj...

  • E ardhmja e shpëtimit të qytetërimit fillon në një akt kulture, sado i vogël qoftë ai ! Ndaj, sot, të nesërmen e atentateve vrastare në Paris, fluturova prej New York-u në Detroit, të mbështes Ditët e Letërsisë Shqipe 2015. Themeluesi...

  • New York, Sunday, May 17, 2015 20:17 “A national flag is a flag that symbolizes a country. The flag is flown by the government, but usually can also be flown by citizens of the country. Both public and private buildings such as schools an...

  • BRONX, February 18 2015 Paraqitja e buxhetit, “2015 Opportunity Agenda” të governatorit të New Yorkut Andrew M. Cuomo at the Bronx House, Bronx ishte një shëmbull se sa mund të fitojë një vend, një ethni kur ka përfaqsuesit e vetë, qoft...

  •   I dashur Bshkepuntor i KlaraBudaPost   – Artikujt tuaj duhet të respektojne gjatesine, te jene origjinalë, profesionale, të thjeshtë, shkencorë dhe të pabotuar. – Artikujt/Studimet tuaja, mundësisht, nuk duhet...