English

  • As Ronan Searle began to branch out into editorial and illustration assignments on the Continent during the 1950s he did several cartoons for French newspaper Le Figaro Littéraire. One of them represents the french spirit of tolerance…   ...

  • Are the crimes discussed as a basis for impeachment? It seems so to me. Has Trump committed vastly more serious crimes? That is hardly debatable. What might be debatable is whether he is indeed the most dangerous criminal in human history (which happ...

  • Conversation with Philippe Lançon animated by Stéphane Gerson @Maison Française de NY University Philippe Lançon, a journalist, author, and contributor to Charlie Hebdo, was gravely wounded in the January 7, 2015 attack at the magazine’s offi...

  • The two anti-defamation draft laws passed by the Media Commission of the Parliament session and yesterday, 18 December, the parliament voted the law, while journalists and civil society were protesting outside the parliament building. The opposition ...

  • October 3, Paris Washington (AFP) Richard Grenell, the US ambassador to Germany was on Thursday named as Washington’s special envoy for negotiations between Serbia and Kosovo, the White House said in a statement. Grenell, 53, will do his new jo...

  • Arshi Pipa (1920 – July 20, 1997) was an Albanian philosopher, writer, poet and literary critic. He attended school in Shkodër until 1938. Pipa received a BA equivalent degree (“Laurea”) in philosophy at the University of Florence in 1...

  • Walt Whitman në shqipërimin e Gëzim Bashës Lotët Lotët! Lotët! Lotët! Natën, vetmisë, lotët, Bregut të bardhë pikojnë, pikojnë, i thith ranishtja. Lotët, kur s’feks një yll, në terr e shkretëtirë, Lagështi lotësh nga sytë e d...

  • Kur të jesh plakë, me thinja dhe tërë gjumë, E pranë zjarrit të kotesh, e kapë kët’libër në dorë Ngadalë lexon, dhe ëndërron për atë vështrim hyjnor Që sytë e tu kishin, dhe hijet e thella që kanë lënë gjurmë;   Sa nje...