Poesie

 • Bir

  Auteur: Brandon Nickerson

  Paris, le 29 Mai 2022 Bir Ku ndodhesh k’të mëngjes I ëmbli zogu im ?   Kjo dritë e bardhë që derdhet, Ky qiell pa mbarim, I vogël po me duket Pa tëndin përqafim.   Ulur, mbi dorën time, E nise fluturimin, Të hodha vet’ drejt...

 • Paris, 24 novembre, 2020 Illuminations. Ombres du mal, défuntes. Un joli songe en fait. Qu’il était temps A., De nouer les cordes et soupirs ici-bas ! Indicible, bel élan, plongeon d’empreintes.   Ta voix n’est point chimérique mais Christ...

 • "Despite the fact that the poem was not written directly in English, the translation by the author transforms it into minor literature." Klara Buda on minor literature...

 • Paris, 1 Juin, 2020 Pour la vérité il faut savoir mordre! Dans ce dessin pour la bonne cause d’aider les enfants autistes, J’aime la proportion donnée a ma bouche, son accent! Fadil Berisha avait découvert mon sourire, Avant son ‘sh...

 • Post-komunist literature 8 Nëntor 2019   Për mua Nëntori është muaj dështimesh Bryma më kthen në send të thyeshëm, Krrusem trishtimesh, çmendem zhgënjimesh, Të gjithë më braktisin, endem hutueshëm.   S’bëj dot gjueti ting...

 • Paris, Aug 25, 2019. TEARS. TEARS! tears! tears! In the night, in solitude, tears, On the white shore dripping, dripping, suck’d in by the sand, Tears, not a star shining, all dark and desolate, Moist tears from the eyes of a muffled head; O wh...

 • “Kjo poezi është shkruar, një mëngjes, në një aksion rinie. Mesazhi i saj është i qartë, ai shpreh revoltën e autores kundër indealeve të imponuar dhe pushtimit të hapësirës individuale nga kolektiviteti. Autorja personalisht, as...

 • Chappaqua, 28 prill, 2019 (mbresë kushtuar K. B) Zëri… Dhe sy të trishte inofensivë, Por e frikëshme, Tek zbuloja një person unikal pa lajle lule, Menderisht sfidues.   Sa e fisme aq e hijshme Në atë bisedë të thjeshtë, Në « Jard...