Globe Reporters

  • Intervistë me studjuesin e letërsisë, Behar Gjoka Në 90-vjetorin e lindjes së shkrimtarit, Kasëm Trebeshina, do të organizohet një takim rreth veprimtarisë së tij letrare në gjuhën shqipe, në Akademinë e Shkencave. Studiuesi i letërsis...

  • Mothers’ struggle and the memory of their children. Albanian Mothers are wonderful! The movie will show examples of courageous mothers who sacrifice everything for their children and families. ALBANIAN MOTHERS OF COURAGE will follow five women...

  • New York, 3 Janar, 2016 Kjo situatë e prodhimit ka ardhur si rezultat i gabimeve të njëpasnjëshme të qeverive të mëparshme, në këto 25 vjet tranzicion. Arsyet – një sekret Polishineli – paaftësia dhe korrupsioni kanë sjellë si p...

  • E kthyer tashmë në një traditë, për të tretin vit radhazi, Ministria e Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes shpërndau çmimet “Bleta e Artë” për bizneset më të spikatura të vitit 2015. ÇMIMET “BLETA E ARTË 2015R...

  • Gezuar Krishtlindjen! Joyeux Noël! Merry Christmas!...

  • France, 17 Décembre 2015, 13 : 15 Barack Obama : « Presque tous les pays du monde acceptent des immigrants, mais il y a quelque chose de spécifique à l’Amérique : nous n’accueillons pas simplement de nouveaux immigrants, nous somm...

  • France, 14 Décembre 2015, 10 : 15 Les objectifs et mesures pour faire face aux changements climatiques à l’échelle mondiale sont fixés dans une convention-cadre qui a été élaborée lors de la Conférence de Paris et publiée en ligne le...

  • France, 14 Décembre 2015, 08 : 30 – Défaite du FN! Les français restent un grand peuple – ils savent se mobiliser quand  cela est vitale!...