Globe Reporters

  • E ardhmja e shpëtimit të qytetërimit fillon në një akt kulture, sado i vogël qoftë ai ! Ndaj, sot, të nesërmen e atentateve vrastare në Paris, fluturova prej New York-u në Detroit, të mbështes Ditët e Letërsisë Shqipe 2015. Themeluesi...

  • France, 14 Novembre 2015 KBP a une grande pensée pour les victimes de Paris. La rédaction s’associe à la peine et à la tristesse des familles des victimes et des personnes blessées. Ces attaques terroristes, survenues dix mois après celle...

  • A la mémoire d’Yitzhak Rabin (1922 – 1995).

    4 Novembre 2015 Vingt ans auparavant, jour pour jour, le premier ministre d’Israël, Yitzhak Rabin, fut lâchement assassiné, derrière son dos, par Yigal Amir, religieux et militant d’extrême droite. Les extrémistes israéliens lui reprochai...

  • Francë, 23 Tetor 2015 Në zgjedhjet parlamentare të 2013 dhe ato lokale të 2015 janë përfshirë 63 parti politike, me apo pa koalicion. Kurioziteti më bëri që të mbledh sloganet e tyre, « ajkën e ajkës », dhe të shoh se çfarë kanë ...

  • France, 19 Octobre 2015 «Le patriotisme». Nous, les albanais nous nous autoproclamons de vrais patriotes, mais quand les « frères » kosovars viennent en vacances en Albanie, ils se font arnaquer par rapport aux prix [1] dans les bars, les rest...

  • 15 Tetor 2015 Në një Bashki, kanë afishuar fytyrat e njëqind të rinjve të shkëlqyer në mësime, pra me rezultate dhjeta. Ka të rinj që më pyesin nëse është e drejtë kjo apo jo? Madje disa shkojnë edhe më tej duke e quajtur këtë met...

  • Francë, 14 tetor 2015 Të përkufizosh « territorialisht » popullin shqiptar nuk është diçka e lehtë. Për shembull kur përdorim fjalën « Shtet », i bie të flasim në përgjithësi për shqiptarët e Shqipërisë. Ndërsa kur përdori...

  • France, 12 octobre 2015 EURO 2016, FRANCE. Hier soir en Arménie, la sélection albanaise de football jouait le dernier match des qualifications pour le prochain Euro qui se déroulera en France à partir de juin 2016.  Le suspens a duré jusqu’au...