Globe Reporters

  • New York, 1 Korrik, 2015 U nda papritur nga jeta, pas një semundje të rëndë, poeti, esteti dhe studjuesi Abdulla Tafa. Si poet, ai do të kujtohet për disa botime me poezi, ku do të veçonim Place de la Concorde. Si estet ai do të vlerësoh...

  • PLANS SOCIAUX – Après le licenciement, la phase de deuil et la jungle du reclassement, le retour à l’emploi passe souvent par des formations à un nouveau métier, pour le meilleur et pour le pire. Francetv info poursuit sa série ...

  • France, qershor 2015 Ideja për themelimin e këtij websiti më lindi në shkurt të vitit 2007. Isha vetëm 21 vjeç dhe webi ishte në kulmet e zhvillimit, por kur kërkoja diçka në « Google » në lidhje me vendlindjen time, nuk gjeja një fa...

  • New York City, June 14, 2015 ‘Albanian Cultural Diplomacy launches “Mothers of Courage” project in New York City, with the participation of ethnic Albanians from all Albanian lands and Diaspora’ “Making the decision to have a child – ...

  •  New York, Sunday, May 17, 2015 20:17 “A national flag is a flag that symbolizes a country. The flag is flown by the government, but usually can also be flown by citizens of the country. Both public and private buildings such as schools an...

  • MOTHERS OF COURAGE DOCUMENTARY  Tirana, April 11, Albanian Minister of Culture Mirela Kumbaro appreciated and was supportive to the project Mother of Courage, documentary and event to honor Albanian Mothers who succeeded often in very difficult sit...

  • New York 20 tetor 2014 Filmi Heroi hapi natën e parë të Festivalit të Filmit Shqiptar, të enjten më 2 Tetor, në SVA Teater 333 West 23rd street, NYC. Me regji dhe skenar te Luan Kryeziut dhe në kast emra të mirënjohur si Arben Bajraktaraj,...

  • Plotë njëmbëdhjet vite më parë (19 tetor 2003), Nënë Tereza u shpall e “Lumturuar” nga Papa Gjon Pali II, si simbol i ndihmës dhe rrespektit për “më të varfërit e të varfërve”, të cilëve ajo iu kushtoi gjithe jetën. Në maj ...