Globe Reporters

  • Le 4 mai 2017 note le centième anniversare de la mort de Mitrush Kuteli A cette ocassion Fauves Editions a publié pour la première fois en France dans un livre à part un des ces rares contes dans la veine de grotesque Mon Village Sait Boire le ra...

  • Alil VARDAR est seule sur scène de la Grande Comédie pour le spectacle “ Comment garder son mec”, du mardi au samedi 21:30 à partir du 13 octobre, 2016. Présenté avec la complicité de son frère Hazis, Alil VARDAR monte d’un cran dans sa ...

  • Paris, 9 october, 2016 Interviste me shkrimtarin, kritikun dhe publicistin Ndue Ukaj, krijimet e të cilit janë përkthyer në disa gjuhë të botës dhe i cili ka marrë shumë çmime letrare. Cilën pyetje më shpesh i bëni vetes? Përpiqem që ...

  • Gilman Bakalli, chercheur et professeur de l’Université Européenne de Tirana est mort soudainement a l’âge de 49 ans. Bakalli était diplômé de l’Université « Luigj Gurakuqi » de Shkodra et lauréat d’un doctorat en phi...

  • Tiranë, 16 gusht 2016 Pakkush e di nëse Kasem Trebeshina është njeri apo legjendë urbane; nëse është shkrimtar apo nji i mallkuar i letërsisë shqipe; nëse është nji disident i heshtur apo njeri që u ka shërbyer konjukturave të pushtet...

  • Intervistë me studjuesin e letërsisë, Behar Gjoka Në 90-vjetorin e lindjes së shkrimtarit, Kasëm Trebeshina, do të organizohet një takim rreth veprimtarisë së tij letrare në gjuhën shqipe, në Akademinë e Shkencave. Studiuesi i letërsis...

  • Albanian Mothers are wonderful! The movie will show examples of courageous mothers who sacrifice everything for their children and families. ALBANIAN MOTHERS OF COURAGE will follow five women of diverse backgrounds who succeed in difficult social an...

  • New York, 3 Janar, 2016 Kjo situatë e prodhimit ka ardhur si rezultat i gabimeve të njëpasnjëshme të qeverive të mëparshme, në këto 25 vjet tranzicion. Arsyet – një sekret Polishineli – paaftësia dhe korrupsioni kanë sjellë si p...