Poesie

  • Ai ka vetëm pyetje, përgjigjet i ka t’ndrydhura Nëpër xhepat e ndotur me nostalgji t’ betonuar. Ai ka vetëm kujtime që i sillen rreth qafës Si guri i mullirit e tundin një hapa para e disa mbrapa.   Në ujëvarën e rrëmbyeshme e fr...

  • 27 Nëntor 2015   KUJTIM I LARGËT Ishte ashtu, si në një baladë të vjetër, E donim dy atë, unë dhe një tjetër…   Po ajo qeshte e thoshte gjithë dritë në sy: ”Çfarë t’u jap!? Unë jam një e ju jeni dy…...

  • 26 Nëntor 2015   ARMIKU I BUKUR Ai ishte i bukur, i bukur si armik, Po si mik se di, nuk e kisha pranë. Unë nuk e doja, po s’i thash:-Ikë! Ata që e donin, e ata pra e vranë.   Nuk ishte armik, që dilte në prita, As ndihej mirë, k...

  • 25 Nëntor 2015   KËTË GRUA Këtë grua që po pi kafe e heshtur, Dikur e kam lënduar, e lëndova kot. Dhe ika, natyrisht jo për t’u fshehur, Si t’i rrija pranë, kur të derdhte lot?   Ndoshta ika, si ikin të gjithë burrat, Që n...

  • BOTË E VOGËL   I ngushtë djepi, tamam si bujashkë, Rrugët dhe stacionet në pritje, Të ngushta shkallët për t’u ngjitur lart, A radhët ku blen bukën e përditshme.   E shkurtër kafja që pi në mëngjes, Gjysmake  puthja, ...

  • 23 Nëntor 2015   DY GJYSMA DASHURISH   Asgjë s’mund të jetë siç ishte më parë, Sepse kemi brenda vetes diçka tepër. Një gjysmë dashurie nga ty e vrarë, Dhe atë që ruaj unë, gjysma tjetër.   Por sot të ndara janë ato...

  • New York, Jul 6, 2015 06:16 In Memoriam E vallova vallen e erës Vallen e valëve vallova E vallova vallën e udhëve E askund nuk të gjeta Moj e bukura e dheut Mora udhën e nëndheut. Vura në gjumë përbindëshin Që ruan dymbëdhjetë dhomat Dy...

  • the poem was not written directly in English but the translation by the author himself transforms it into minor literature. © klarabudapost / minor literature. ©kb...