Mbrëmje

Anila Xhekaliu,  është shkrimtare dhe përkthyese letrare nga gjuha frënge. Ajo ështe autore e tri librave: romani “Përftyra”, 2007, përmbledhja me poezi “Medium” 2009, dhe romani “Muranat”, 2011, botimet “Buzuku”. Kjo poezi është marrë nga vëllimi “Medium” 2009.

Anila Xhekaliu

Tiranë, 19 Février 2016, 19 : 21

Supe shpinë

flokë të pangjyrë

vija gjymtyrësh

fillojnë te këmba ime.

Hap zvogëlim shumëfishtë

diametër rruzulli.

Ngrohtësi mishtë dora nis zgjatimin

e një tjetre.

Këmba-këmbës

më ndjek humb përhumb përvjedh braktis,

fundqiell m`arratis

ku një zjarr shuhet.

 

Version française