Popular Posts

  • Paris, 9 maj, 2020 NJERIU DHE NEKROFILIA KOLEKTIVE E PARISË SË TIRANËS Ka që dje, 8 Maj që nuk pushojnë qarjet dhe ankimet, panegjirikët dhe përkujtimoret lidhur me vdekjen e Maks Velos. Nekrofilia kolektive e parisë dhe e veglave të saj in...

  • Paris, 19 mars, 2020. A është qellimi i mocionit të mosbesimit të LDK-së krijimi e një koalicioni të ri qeveritar i cili do të mbështeste pozicionin e presidentit mbi gjykatën spéciale dhe një marveshje Thaçi – Vuçiç para zgjedhjeve ...

  • As Ronan Searle began to branch out into editorial and illustration assignments on the Continent during the 1950s he did several cartoons for French newspaper Le Figaro Littéraire. One of them represents the french spirit of tolerance…   ...

  • Conversation with Philippe Lançon animated by Stéphane Gerson @Maison Française de NY University Philippe Lançon, a journalist, author, and contributor to Charlie Hebdo, was gravely wounded in the January 7, 2015 attack at the magazine’s offi...

  • Paris, 15 janvier, 2010 Le Luth des montagnes : Une épopée albanaise Il aura fallu attendre quatre-vingt-deux ans pour que le chef d’œuvre du grand poète albanais, Gjergj Fishta soit traduit en langue française. En effet, Le Luth des Montagnes...

  • 19.12.2020 08:05 Paris The two anti-defamation draft laws passed by the Media Commission of the Parliament session and yesterday, 18 December, the parliament voted the law, while journalists and civil society were protesting outside the parliament bu...

  • Post-komunist literature 8 Nëntor 2019   Për mua Nëntori është muaj dështimesh Bryma më kthen në send të thyeshëm, Krrusem trishtimesh, çmendem zhgënjimesh, Të gjithë më braktisin, endem hutueshëm.   S’bëj dot gjueti ting...

  • Pas shumë përpjekjesh, më 13 qershor 1998 Presidenti francez Jacques Chirac (Zhak Shirak) e priti Dr. Rugovën në Palais de l’Elysée. Ishte një ditë e shtunë, është një kujtim i paharruar. Atë kohë punoja si këshilltare në departamen...