Popular Posts

  • Sheshi Concorde Sheshi Concorde ka qënë gjithmonë një vend shfaqjesh… Sheshi Concorde është ndërtuar për nder të Louis XV dhe në origjinë, në 1775 në qendër të tij qendronte një skulpture e këtij mbreti të Francës veper e Bouchar...

  •  July 15, 2015 – 07/15/2015 16:02:49 (GMT) BRUSSELS, July 15 (Reuters) – NATO and its allies will hold their biggest military exercise in more than a decade from October, deploying 36,000 personnel across the Mediterranean to counter the...

  • Featured Video Play Icon

    An animal treatment to the children by the ” educators” in Shkoder Albania raises important questions such as: Should the education in Albania, where slap the face of children is not condemned by a common mentality, have a system prevent...

  • New York, Jul 6, 2015 06:16 In Memoriam E vallova vallen e erës Vallen e valëve vallova E vallova vallën e udhëve E askund nuk të gjeta Moj e bukura e dheut Mora udhën e nëndheut. Vura në gjumë përbindëshin Që ruan dymbëdhjetë dhomat Dy...

  • Meqenëse sytë, veshët dhe gjuha Siç dihet, janë pjesë e kokës Më mirë mos e merrni kokën Në sheshin e prerjes së kokave Me emrin e bukur: PLACE DE LA CONCORDE...

  • New York, 1 Korrik, 2015 U nda papritur nga jeta, pas një semundje të rëndë, poeti, esteti dhe studjuesi Abdulla Tafa. Si poet, ai do të kujtohet për disa botime me poezi, ku do të veçonim Place de la Concorde. Si estet ai do të vlerësoh...

  • New York City, 11 Korrik, 2015 Momenti qe vendos te besh femije eshte shume i rendesishem. Vendos te lesh zemren tende te qarkulloje jashte trupit tend pergjithmone. Nuk e di pse me erdhi menjehere ky citat I shkruar nga shkrimtarja amerikane Elizabe...

  • New York City, June 14, 2015 ‘Albanian Cultural Diplomacy launches “Mothers of Courage” project in New York City, with the participation of ethnic Albanians from all Albanian lands and Diaspora’ “Making the decision to have a child – ...