Popular Posts

  • Paris, septembre 2019, Féminicides dans l’ex-Bloc de l’Est Maria Tuçi Emprisonnée en 1949 pour sa foi chrétienne, elle meurt à la suite de tortures d’une sauvagerie inégale, enfermée toute nue dans un sac avec un chat furieux, qu...

  • Paris, Aug 25, 2019. TEARS. TEARS! tears! tears! In the night, in solitude, tears, On the white shore dripping, dripping, suck’d in by the sand, Tears, not a star shining, all dark and desolate, Moist tears from the eyes of a muffled head; O wh...

  • Kur të jesh plakë, me thinja dhe tërë gjumë, E pranë zjarrit të kotesh, e kapë kët’libër në dorë Ngadalë lexon, dhe ëndërron për atë vështrim hyjnor Që sytë e tu kishin, dhe hijet e thella që kanë lënë gjurmë;   Sa nje...

  • Rambo duke pasur instiktin e luftëtarit, e di mirë një betejë e nisur nga një pozicion dobsie, ka më pak shance të fitohet, dhe ka këmbëngulur i vetëm dhe diti të rezistojë përballë dhe kundër të gjithëve e të mos e pezullonte taks...

  • En 1914, Alain, homme de lettres et pacifiste, s’engage volontairement. Quand il y a le feu, comment rester derrière ? Au front, il vit, se bat, apprend, enseigne, écrit. Dans ce spectacle musical naît un portrait passionné de l’homme...

  • Në përgjigje të Emil Asdurian dhe duke e falenderuar për kritikën (paraqitur me bold) të artikullit tim : të ribotuar nga Zhurnal me titullin ” Klara Buda parashikon marshimin e Sheshelit drejt Preshevës” Ju flisni për Imagjinat...

  • Paris, March 2019.“Est-ce que le pardon est un pas que nous devons risquer ?”J. Derrida ” Le pardon est mort dans les camps de la mort ! ” V. Jankélévitch L’objectif de cet article est d’inciter les gens à remettre en q...

  • ...