Popular Posts

  • Vlashent SATA Second draft Va-Nu-Pieds   Sais-tu quand la nuit vient J’m’endors avec la lune Au lueurs du matin Le soleil, me réveilles   Je suis parmi vous, je suis parmi vous Mais tout le monde s’en fous J’aimerais vous donner, s...

  • Kultura shqiptare në fokus në një mbrëmje pariziane Organizuar nga FICEP, në kuadrin e javës së kulturës së huaj në Francë « Maison d’Europe et d’Orient » dhe « Albanian Cultural Diplomacy », organizuan një mbrëmje për promo...

  •   Naten me yjet rri, e fle me henen, Diten m’zgjon djelli eh… Gjendem midis , gjendem midis jush po s’me shikon askush Dua t’ju dhuroj , te mund gjithe veten time, Asgje tjeter nuk kam, pervceç jush P’shtetur ne nje kend, ju shikoj Nu...

  • Oeuvrant pour la Diplomatie Culturelle  L’Albanie est un petit pays, un peu plus grand que la Sicile, un peu plus petit que la Belgique, borné par la mer, Le Kosovo et la Macédoine à l’est, le Monténégro au nord et la Grèce au sud. C’...

  • Rome, 13 Shtator, 2016 Romani Divorcet e Zotit Viktor N i botimeve Mapo, UET dhe fituesi i çmimit « Kadare » hap një faqe të shkelur pak të letërsisë post komuniste shqipe. Me një narracion linear dhe shpesh me një thjeshtësi reportazhi,...

  • CAMBRIDGE – Donald Trump doesn’t like Latin Americans and advocates building a wall to separate them from the United States. As usual with such snubs, Latin Americans tend to reciprocate the sentiment, as do Muslims and others who feel affronted ...

  • Tirana, August 18, 2016 Call for Film Submission Documentary Within the realm of the Albanian speaking countries of the Balkans, mothers occupy a position not unlike their Mediterranean counterparts : They are seen as strong, yet silent prima donnas ...

  • MADRID – In many Western democracies, right-wing populists, energized by self-proclaimed victories over “establishment elites,” are doubling down on the claim that globalization lies at the root of many citizens’ problems. For those whose liv...