Letersi

  • London, November 15, 2009 Her novel brings back memories of Kundera’s books or Miguel Angel Asturias’s El Señor Presidente (Mister President). The book is an autopsy of a totalitarian system and the reproduction of a rough reality that tur...

  • Sonila MEROLLI, interviste me autoren  Zonja BUDA, deri më tani ju jeni e njohur si publiciste, gazetare. “Kloroform” është romani i parë. Përse vonoi kaq gjatë libri? Gjatë gjithë kësaj kohe kam shkruar, por duke pasur një kërkesë p...

  • Interview of Klara Buda conducted by Sonila Merolli Published by Panorama Ms. Buda, until now we have known you as a publicist and a journalist. Chloroform is your first novel. Why did this book take so long? I have always written, but I am a perfec...

  • Sistemi femervrases (qytetarvrases) dhe pershkrimi brilant i tij Autorja me qasjen e saj përshkruese të finesave të diktaturës (që nuk ka moshë, as nuk lokalizohet në hapësirë gjeografike) ia zbërthen kodin e fshehtë sistemit falusian dhe ...

  • Nje leter Advijes, nenes sime! Nena ime, e di se ti nuk je vetem imja. Secili njeri ka nje nene, perveç Botes. Jetime eshte kjo rrumbullake e shkrete, pa asnje kend. E secili nga ne qan vetem per nenen e tij. Ku jane nenat tjera?! Nena ime, ti je gj...

  • New York, Jul 6, 2015 06:16 In Memoriam E vallova vallen e erës Vallen e valëve vallova E vallova vallën e udhëve E askund nuk të gjeta Moj e bukura e dheut Mora udhën e nëndheut. Vura në gjumë përbindëshin Që ruan dymbëdhjetë dhomat Dy...

  • New York, 1 Korrik, 2015 U nda papritur nga jeta, pas një semundje të rëndë, poeti, esteti dhe studjuesi Abdulla Tafa. Si poet, ai do të kujtohet për disa botime me poezi, ku do të veçonim Place de la Concorde. Si estet ai do të vlerësoh...

  • -Thoughts on Chloroform The fever of “testifying” about the past has taken over individuals, collectives and even government institutions. Unfortunately, these sanctioned truth campaigns have either failed or become ridiculous.  The discussion o...