Një kohë e mbetur largësish…

Ish-studentes K. B.

Fillojmë një cikël të poesisë intimiste

Stili intimist* është një korrent edhe në poezi, që pritet me shumë interes nga lexuesi. Sot në këtë bote globale, kur gjithkush tenton nga universalja për të prekur sa më shumë publik, individi kthehet shpesh në parcelat individuale ku veç universales gëlon intimnistja e personalja, poesia që përveç se e ndjerë dhe universale sjell diçka me të cilën lexuesi ndjehet më i afërt sepse si në pasqyrë sheh vetveten jo më përmes abstraktes dhe virtuales, por drejtpërdrejt përmes një jetë tjetër e megjithatë të ngjashme…Klara Buda

Myzafer Cela

Poesia e stilit intimist

30. 4. 2015

Të të rishoh kam qenë i dëshiruar,
Një kohë të hershme ta ktheja përsëri,
Kur bisedonin kthjelltazi dhe shtruar
Çiltërsia jote me timen pjekuri.

Të shquaja në metamorfozën tënde
Nga ty ç’ka mbetur ende nga ajo stinë,
Me të pastaj të ulesha tërë ëndje,
Të flisnim si dikur për poezinë.

Po ty s’të shkon ndërmend kudo që je,
Që dikush me nderim e kujton prore
Atë të dëlirtën  vajzë dikur atje
Me lumturinë e moshës nëpër audidore.

Në ç’dhera hemisfere e shkon jetën,
Në ç’postë elektronike të të nis
Dhe unë pjesën time të patretur
Nga ajo kohë e mbetur largësish?

Titulli original DUKE TË KUJTUAR

Ish-studentes K.B.

intimist

  1. 1:  of, relating to, or practicing intimism

  2. 2of fiction :  dealing chiefly with intimate and private especially psychological experiences

    …the peculiarly modern feeling of individual helplessness that the war brought into … people’s consciousness, and it made sense of that emotion as theintimist novel does not as a rule — Anthony West