Letersi

  • New York, Jul 6, 2015 06:16 In Memoriam E vallova vallen e erës Vallen e valëve vallova E vallova vallën e udhëve E askund nuk të gjeta Moj e bukura e dheut Mora udhën e nëndheut. Vura në gjumë përbindëshin Që ruan dymbëdhjetë dhomat Dy...

  • New York, 1 Korrik, 2015 U nda papritur nga jeta, pas një semundje të rëndë, poeti, esteti dhe studjuesi Abdulla Tafa. Si poet, ai do të kujtohet për disa botime me poezi, ku do të veçonim Place de la Concorde. Si estet ai do të vlerësoh...

  • -Thoughts on Chloroform The fever of “testifying” about the past has taken over individuals, collectives and even government institutions. Unfortunately, these sanctioned truth campaigns have either failed or become ridiculous.  The discussion o...

  • the poem was not written directly in English but the translation by the author himself transforms it into minor literature. © klarabudapost / minor literature. ©kb...

  • Le chloroforme, substance utilisée jadis pour anesthésier les malades, revient en scène, utilisé pour des actes criminels, et empoisonne l’air que respire une société nécrosée dans ses mœurs et sa morale. Klara Buda développe, dans un sty...