Letersi

  • Sa praroi drita, përqafova agimin Varur rreth supit të tij, Vrapova. Aq larg sa askush s’do t’më ndalonte, Aq larg sa askush s’do t’ma pushtonte, Agimin tim, Blunë e mrekulluar, E të pashijuar, as edhe një mëngjes. Putha prarimin, flla...

  • As the light crowned, I embraced the dawn I leaned on its shoulder And ran Too far for anyone to stop me Too far for anyone to take My dawn away That spellbinding blue So pure, even the morning, I kissed its golden crown, its breeze I unloaded my bur...

  • Është furtunë, rruga nga Irlanda është e pakalueshme Deti nuk kapërcehet me hapa t’vegjë netëve me shi Kur vetmia t’ përpinë si toka e plasaritur nga tërmeti Kur dhembja s’ka kohë as deshifrime shkencore.   Godo nuk vjen, është v...

  • Të merreshe me lobim për të themeluar shtetin tënd ishte diçka e huaj për shumicën e shqiptarëve në vendin e tyre. Të gjendur në rrethana të pazakonshme jetësore, mu nën saçin e quajtur Amerikë që shkrin gjithçka, disa u bënë të ...

  • ISMAIL KADARE | 2014, thengjill në letër, 42 x 59,4 cm.  ...

  • New York, Janar 28, 2016 @ 12:00...

  • Prishtina, 27 Janar 2016 Kur e lexojmë veprën tij letrare dhe politike, shohim se këto dy fusha, organikisht krijojnë një relacion autentik dhe si të tilla vihen në funksion të interesit të përgjithshëm, sepse Rugova i ideve politike, ësh...

  •  “Kur shikimi të të lodhet ndër horizontet e kohës,   Ti kokën ktheje  më shiko e sërish do më gjesh.” Eneida Koraqe, Jan 23, 2016 @ 03:02...