Letersi

  • Call for illustration of african tales. There are 228 enchanting tales by Africa’s greatest story teller Kama Kamanda Sawyor. We are looking for  very special and in the same time beautiful illustrations Tales of Kamanda Vol. 1 by Kama Sywor Kam...

  • Les contes du griot ce sont des contes très bien écrit et le morale est riche. La fable a une portée moralisatrice, tandis que  le conte ne recherche pas fondamentalement ce but. C’est pour cela que les contes choisi dans le recueil, ̶...

  • Tiranë, 16 gusht 2016 Pakkush e di nëse Kasem Trebeshina është njeri apo legjendë urbane; nëse është shkrimtar apo nji i mallkuar i letërsisë shqipe; nëse është nji disident i heshtur apo njeri që u ka shërbyer konjukturave të pushtet...

  • Tiranë, 13 Prill, 2016 Jean-Marie Gustave Le Clézio, lindi më 13 prill 1940, në një familje bretone, të vendosur në ishullin Maurice që në shekullin e 18-të. Babai i tij ishte mjek kirurg. Kur ishte shtatë vjeç shkruan rrëfimet e para, n...

  • New York, 1 prill, 2016 « Jemi i vetmi popull që e do shkrimtarin me pendë dhe me pushkë, me kartë dhe me pallë. Po pse, xhanëm, nuk mund të jetë vetëm shkrimtar, ai i gjorë? Ky mentalitet tribal vazhdon. Mua sot më përmendin disidenc...

  • New York, 25 mars, 2016 Këtë mëngjes, Tek më hape pasqyrën e shpirtit tënd, Me një çaj unë vetveten zgjoja. Me një klik, mesazhi u zhduk… Ekoja që më erdhi përtej detit, Më ngërtheu. Të përshëndeta! Të përshëndes, Se gjiths...

  • New York, 18 mars, 2016 Kam qenë, jam e do të jem përkrahës i idesë se bota e brendshme dhe e jashtme e njeriut duhet të jenë në harmoni, ndaj dhe nuk pranoj të vesh kostum. Mendja ime është si një arë gruri e shpartalluar nga harabelat....

  • Discrètement et jusqu’au début des années 1980, anonymement, il traduit plusieurs auteurs, dont Ismaïl Kadaré. Il contribue grandement à sa notoriété hors des frontières de l’Albanie. En 1995, Jusuf Vrioni quitte définitivement ...