Urban Philosophy

  • E dashura Mama ime! Ka dite qe nuk t’a kam degjuar me zerin dhe po perpiqem t’a injoroj ndjenjen e papranueshme brenda vetes..!! Para pak ditesh, ne dy vajzat e tua sebashku me mbesat e nipat edhe familjet tona mblodhem per TY ne Toronto te gjith...

  • Prishtina, Hamam Jazz Bar, 22 mars, 2018, 21 h Art et conférences, les Semaines de la Francophonie 2018 au Kosovo ont lieu du 7 au 31 mars! Ce 8 mars 2018, dans le cadre de la Journée internationale des femmes, l’Ambassade de France et la Mission...

  • Prishtinë, 16 dhjetor, 2017 “Kur një varg është i bukur, të pushton, E kjo është prova se ai është i bukur…” KB   Njëher i kem pas lidhë duert ner shpinën tande e ti u pate ba hark i ngrehun skajshëm pate kendue ka...

  • ...

  • Martin Camaj (21.07.1925 in Temal – 03.12.1992 in Munich) was an Albanian writer, who wrote mainly poetry, fiction as well as academic work on the Albanian language and its dialects. His first two books of poetry were published in Belgrade,at ...

  • Bir

    Ku ndodhesh k’të mëngjes I ëmbli zogu im ? Kjo dritë e bardhë që derdhet, Ky qiell pa mbarim, I vogël po më duket Pa tendin përqafim.   Ulur mbi dorën time E nise fluturimin Të hodha vet’ drejt qiellit Me vete veç bekimin. Zbulo...

  • L’Office de coopération de la jeunesse pour les pays des Balkans occidentaux (RYCO) lance son premier appel à proposition, ouvert jusqu’au 15 novembre 2017. Créé lors du Sommet de Paris de juin 2016, sur le modèle de l’office franco-allema...

  •   Piotr’s self-immolation outside the Palace of Culture and Science in Warsaw should prompt a period of soul-searching in Poland. Regardless of whether the man was driven by mental illness, deep political despair, or some other cause, his mess...