Urban Philosophy

  • God loves the world through us… He loved us so much that he died on the cross for us. He loved us so much so every day the Bread of Life is made and we must love him too, We too have to give till pain… As god loves the world through us. H...

  • Arti është veprimtari krijuese artistike shumë e lashte. Tërësitë e njohurive dhe zhvillimet të një shoqërie ose grupi, në fushat e caktuara të veprimtarisë mendore, krijuese, materiale përmblidhen me termin kulturë. Një ndër krijimt...

  • München,  mars 2016, Hilde DOMIN (27 July 1909 – 22 February 2006) SHKRUE NË SHI Kush kishte me kenë posi bleta që e ndien diellin edhe nën qiej resh dhe e gjen rrugën deri te lulja e kurrë s’e humb drejtimin, fushat kishte me i pasë me...

  • München, Mar 12, 2016 @ 19:27 In memoriam, në njëzetekatërvjetorin e vdekjes (1925 – 12 Mars 1992) Po ia nis me nji konstatim banal: gjuha e shkrimtarit Martin Camaj asht gege. Në nji dokumentar për Martin Camajn autorja e filmit, Juli K...

  • Jusuf Vrioni (1916 – 2001) u lind në  Korfuz, Greqi, më 16 Mars 1916. Vitet e tij të para i kaloi në Korfuz e më pas në Berat. Pas emërimit të babait të tij, Ilias Bej Vrioni, si Ministër i Jashtëm dhe Ministër i Plotfuqishëm në ...

  • Chappaqua, NY, USA, Mar 11, 2016 @ 11:21 Yjtë-e ndezur si fingjill, Që vërtiten palë-palë, Prej mosgjëje zunë fill, Plot me jetë-e mall të valë. Zunë fill me dashuri, Që kur bota zu të ngjizet, Pa sikush për shok të ti, Përvëlohet ed...

  • Pasi i studjova emrat me te mire te mundshem – Teen, SEVENTEEN, egzistojne tashme… Mendova se dicka e re neutrale, ne menyre qe te mund te penetrojme edhe per maqedonet eshte numri 17  ( sepse nuk ka shkronja as latine as cirilike)ne nje...

  • New York, Mar 9, 2016 @ 10:46 East Time USA Egzon Gjonbalaj, 20 vjeçar, student në Brooklyn College, USA me origjinë nga Plava dhe Gucia, është duke u nominuar për të luajtur në lojërat All Star- në Divisionin D-3 në SHBA. Ai ka një rez...