Urban Philosophy

  • New York City 27 mars, 2016 Mbrëmë u organizua në Manhathan një koncert me muzikë shqiptare, në afishë Diva Inva Mula me një repertor kryesisht patriotik të muzikës shqiptare, por jo vetëm. Artistë të ftuar ishin sopranoja shkupjane Dë...

  • Lexues të  nderuar të Gazetave “Fakti” në Maqedoni, Perqasje.com dhe Klarabudapost.com “Ne do të dërgojmë nga një fjalor turqisht në çdo familje të Shkupit. Po punojmë që në gjithë Ballkanin, dhe sidomos në Maqedoni, Bosnj...

  • One of the most despicable war criminals of our time was just found guilty. After 13 years on the run and 5 years on trial, Radovan Karadzic—architect of the 1995 Srebrenica genocide—was sentenced to 40 years behind bars. Victims and their famili...

  • Prishtine, 26  mars 2016 Një rrëfim nga Irlanda “Kur takon Godonë “Është natë e bubullimat s’kanë të ndalur. Të dridhet trupi i lagur nga shiu i rrëmbyeshëm. Nën Pemën e Jetës duke e pritë Godonë. E pritja t’ka shndërrua...

  • New York, 25 mars, 2016 Këtë mëngjes, Tek më hape pasqyrën e shpirtit tënd, Me një çaj unë vetveten zgjoja. Me një klik, mesazhi u zhduk… Ekoja që më erdhi përtej detit, Më ngërtheu. Të përshëndeta! Të përshëndes, Se gjiths...

  • New York, 23 mars, 2016 Si asnjëherë më parë, Inva Mula tregon rrugëtimin e saj të vërtetë e frymëzues për Klarabudapost! Diva shqiptare Inva Mula pranoi bisedën për Klarabudapost para se të ngjitet në skenen prestigjoze të Town Hall n...

  • shiu i syrit kaq vjet pik në varrën e gjallë ta zgjojë trëndafilin e rrënjës së fjetur   ti e unë i binin fyellit të harruar të ashtit me fytyrë nga qielli i rënë  `i pëllëmbë mbi hi me gishta të gjelbër nga dhembja e këng...

  • Prishtinë, 22 mars 2016 Ti sot sulmohesh barbarisht. Sulmohesh nga njerëz të cilëve u ofrove dashuri, strehim e mirëqenie. Ti sot sulmohesh barbarisht, pse mbron dhe afirmon vlerat e çdo qytetari, duke lanë anash dallimet. Europa ime, Ti sulmo...