A duhet Dritën tonë ta lëmë në dorë Turqve?

“[Turqit] kur shkuan, pas pesë shekujsh, s’ na lanë as pesë rrugë, pesë objekte bukurie, të tilla çfarë i ndeshë kudo në botën normale. S’ na lanë asnjë teatër, as operë, as bibliotekë. Mos të flasim për libra, dije e kulturë. Pesë shekuj, prej tyre s’ i trashëguam pesë libra.”

Ndue Ukaj
As courtesy of Ndue Ukaj

Prishtinë, 2 prill 2016

Turqit na dhunan për pesë shekuj, duke na shkaktuar mijëra viktima e duke shkatërruar kulturë e traditë. Dhe kur shkuan, pas pesë shekujsh, s’ na lanë as pesë rrugë, pesë objekte bukurie, të tilla çfarë i ndeshë kudo në botën normale. S’ na lanë asnjë teatër, as operë, as bibliotekë. Mos të flasim për libra, dije e kulturë.
Pesë shekuj, prej tyre s’ i trashëguam pesë libra.
E çka bëjmë ne sot?
Si shpërblim, për gjithë këtë, iu kemi dhanë KEDS- in, i cili e ndalë rrymen saherë t’i teket.
E kur ndodh që ne konsumatorët e mjerë s’ e paguajmë me kohë, ata vrapë shkojnë dhe na shkyqin.
Po shumë ka me vuajt kjo shoqëri.