Education

  • Through portraits of prominent and successful characters from Albania and Kosovo and all Albanians Land as well as from Diaspora the show analyze the Albanian complexity, evolution of traditional rites and customs towards the transition years within...

  • Ku ndodhesh k’të mëngjes I ëmbli zogu im ? Kjo dritë e bardhë që derdhet, Ky qiell pa mbarim, I vogël po më duket Pa tendin përqafim.   Ulur mbi dorën time E nise fluturimin Të hodha vet’ drejt qiellit Me vete veç bekimin. Zbulo...

  • Ajsbergu Të gjithë e kemi ditur, pa përjashtim, intelektualë, politikanë, qytetarë të zakonshëm, se Kosova viteve të fundit është ulur këmbëkryq mbi një zjarr që djeg përbrenda, por që flaka as tymi mund të mos jenë dukur ende. Ask...

  • Flames of childhood passion often die. How many astronauts and ballerinas are among us? Yet some talent is so profound that even early efforts signify genius. The tiny, hand-lettered, hand-bound books Charlotte and Branwell Brontë made as children s...

  • Before Winfrey’s compassionate personality brought her fame, it would often emerge at the most inconvenient of times. As a reporter, she brought blankets to the fire victims she covered on the nightly news, only to be admonished by her supervisors ...

  • Kjo gazetë quhet klarabudapost, jo per të përsëritur emrin Klara Buda në çdo faqe, por për të treguar që në krye, e per të kujtuar gjithherë se Klara Buda merr pergjëgjesinë për gjithshka që botohet në të dhe kujdeset për res...

  •   To the question” Is democracy god for everyone?” the Nobel price Wole Soyinka* answer: “Yes, for everyone but children, who are intrinsically tyrannical and need dictatorial parents.” * Nigerian writer, Nobel Prize o...

  • Kjo memesi, qe eshte shpesh shume e pranishme edhe ne vende te tjera te balkanit edhe ne origjine te shprehjes se Klloçkat e Ballkanit, ka bere qe per 17 te vjet, qe nga lindja e birit tim, kohen time me te mire, t’ja kem kushtuar rritjes dhe...