Vlashent Sata ringjall shqipen ne France Muzike

Mbresëlënës ! Vlashent Sata ringjall shqipen në Radio Francë !

Pësë vjet pas mbylljes së emisionit shqip në Radio France Internacional Vlashent Sata e bën France Musique, emisionin mithik të RADIO FRANCËS të flasë shqip, madje më shumë, të këndojë shqip !

Klara Buda

Mbresëlënës ! Vlashent Sata ringjall shqipen në Radio Francë !

Pësë vjet pas mbylljes së emisionit shqip në Radio France Internacional Vlashent Sata e bën France Musique, emisionin mithik të RADIO FRANCËS të flasë shqip, madje më shumë, të këndojë shqip !

Me një stil të vecantë që përzjen epiken e liriken në një interpretim mbresëlënës, qe ka prekur dëgjuesin, megjithëse nuk e di gjuhën. Tashmë miq francezë e tanimë admirues te Vlashent Sata-s më shkruajtën e më dhanë përshtypjet e tyre ! Ata ishin të një mendjeje : Mbresëlënës !

Vlashent ne France Culture

Në pamundësi të kohës fizike për të konsultuar muzikën e tij, para koncertit parashikuar për të premten 3 qershor, në Palacë, Paris, Vlashent më zbuloi albumin e tij Hëna përmes Viberit.

Ishte një surprizë e bukur në rrugën e kthimit nga Florida në Neë York. Interpretimi i tij ishte edhe për mua mbresëlënës.

Një « erë » arbëreshe dukej se frynte gjatë gjithë këngës dhe ndërthurja e interpretimit muzikor me recitimin i jepte asaj një notë dramatike!

Po të mos e dija se Vlashent po e këndonte atë këngë live nuk do të kisha besuar se pjesa epike, nuk ishte luajtur nga një tjetër artist i preferuar im shqiptar : aktori Arben Bajraktaraj. Vlashent e don dhe ndjek këtë artist autentik që i pari e  ka imprenjuar botën e kinemasë me stilin e tij të vecantë ku ka tek tuk edhe një demarshë afër stilit epik të legjendava, e ciklit të kreshnikëve ; ia vë në dukje Vlashent-it, ai nuk është i ndërgjegjshëm se ajo pjesë tingellonte «  made in Arben Bajraktaraj » e po të mos ishte live në altoparlantin e veturës sime nuk do të kisha besuar se nuk ishte Bajraktaraj që  interpretonte!

Suksese në Palace Vlashent!

Faleminderit vëllezërve Vardar, për këtë event në Palace, Paris ku më 3 qershor do të këndohet shqip!

Ky artikull botohet nga Klarabudapost.com

Linku i interpretimit ne France Musique