Education

  • Pjesa e dytë Fare pranë meje, vazhdonte të rrinte i shtrire djaloshi. Një çantë shkolle, shumë e përdorur kishte rënë aty pranë tij. U mundova të dalloj ndonjë libër brenda saj, por gjithshka që pashë, ishte bishti i një çekici. Tel...

  • Toronto, 11 korrik, 2017 Edhe ti…? Ishte një nga ato pasdite të zakonshme të cilat përveçse të shtyjnë të shkosh në shtëpi, s’bëjnë dot asgjë tjetër. Ngarkesa e ditës më qëndronte mbi supe. Zbrita nga treni dhe nisa të e...

  • Paris, May 29, 2017 @ 12:00 Dans « Cent quatre vingt treize cages » au puissant roman de Rezart Palluqi, le protagoniste Ylli, un réfugié politique albanais vivant au Pays-Bas, aspire  à être libre et vivre sans attaches. Il est oppo...

  • (1989-1999)  Le 27 mars   est ouvert  l’emission en langue albanaise de la Radio France Internationale à Paris 1989 : discours nationaliste de Slobodan Milosevic à Kosovo. Abolition du statut autonome du Kosovo. 1991 : référendum clande...

  • Announcement Exposition  The Day of the Open Embassies provides the opportunity to visit the Albanian Embassy in Vienna and admire the work of the Albanian painter Gazmend Freitag. Rooted in the tradition of the European impressionists, the forty-ei...

  • Over the last few months, we’ve seen something remarkable: From the Women’s March to airports across the country where communities are welcoming immigrants and refugees to town hall meetings in every community, Americans are speaking out ...

  • New York, 15 maj, 2017 Botohet në italisht të vëllimi me poezi të zgjedhura i poetit Jozef Radi “Poesie scelte” (Poezi të zgjedhura), Besa, 2017 Poezia juaj shkruhet në gegnisht. Kjo thjesht pasi në këtë dialekt ju gjeni më shumë vetv...

  • Le 4 Mai 2017, Chappaqua, New York, USA Traduit en français par Klara Buda, ce récit de Mitrush Kuteli (1907-1967) dépasse une simple histoire sans histoires pour rappeler qu’il a également été ethnologue-collectionneur des us et coutumes alb...