Education

  • E dashura Mama ime! Ka dite qe nuk t’a kam degjuar me zerin dhe po perpiqem t’a injoroj ndjenjen e papranueshme brenda vetes..!! Para pak ditesh, ne dy vajzat e tua sebashku me mbesat e nipat edhe familjet tona mblodhem per TY ne Toronto te gjith...

  • ...

  • Martin Camaj (21.07.1925 in Temal – 03.12.1992 in Munich) was an Albanian writer, who wrote mainly poetry, fiction as well as academic work on the Albanian language and its dialects. His first two books of poetry were published in Belgrade,at ...

  • Bir

    Ku ndodhesh k’të mëngjes I ëmbli zogu im ? Kjo dritë e bardhë që derdhet, Ky qiell pa mbarim, I vogël po më duket Pa tendin përqafim.   Ulur mbi dorën time E nise fluturimin Të hodha vet’ drejt qiellit Me vete veç bekimin. Zbulo...

  • L’Office de coopération de la jeunesse pour les pays des Balkans occidentaux (RYCO) lance son premier appel à proposition, ouvert jusqu’au 15 novembre 2017. Créé lors du Sommet de Paris de juin 2016, sur le modèle de l’office franco-allema...

  • Edukimi dhe dinamika sociale “Le te konsultojme disa principe aksioni dhe nje terren te ri, te hapur per te gjithe ata qe jane pergjegjes te orientimeve te medha te politikes se edukimit si institucion i programeve.” Eshte e rendesishme t...

  • Roger Simonsz, drejtori i fotografisë tek filmi Heroi flet rreth përvojës së tij të parë në një projekt kinematografik shqiptar. “Eksperimentuam me motivet e vdekjes fizike e psikologjike dhe mbijetimin e luftës […], por vërejtëm s...

  • Reprise au théâtre du Lucernaire le 23 août 2017, avec Catherine Salviat pour 60 dates. Joelle fossier, Lucernaire and Pascal Vitiell. Ouverture des réservations très prochainement. https://joelefossier.wixsite.com/pantheatre...