Cultural Centre

  • Paris, le 14 décembre, 2018 PHÈDRE TRAGÉDIE RACINE, Jean, 1677 SCÈNE III. Phèdre, Oenone Mon mal vient de plus loin. À peine au fils d’Égée, Sous les lois de l’hymen je m’étais engagée, Mon repos, mon bonheur semblait êtr...

  • Prishtina, Hamam Jazz Bar, 22 mars, 2018, 21 h Art et conférences, les Semaines de la Francophonie 2018 au Kosovo ont lieu du 7 au 31 mars! Ce 8 mars 2018, dans le cadre de la Journée internationale des femmes, l’Ambassade de France et la Mission...

  • A është në rend të ditës pajtimi shqiptaro – serb? A duhet një strategji e normalizimit të marrëdhënieve Kosovë – Serbi? Kujt i intereson më shumë normalizimi i këtyre mardhënieve dhe a duhet të bëhet ai pa kushte? Afër...

  • Angelin Preljocaj eshte koreografi me i famshem francez i ketij brezi. Në një koment, autorin e të cilit nuk po e citoj mëqë është bërë në rreth miqsh, premiera e Angelin Prelgocajt vihej në të njëjtin plan me një koncert shumë të med...

  • Reprise au théâtre du Lucernaire le 23 août 2017, avec Catherine Salviat pour 60 dates. Joelle fossier, Lucernaire and Pascal Vitiell. Ouverture des réservations très prochainement. https://joelefossier.wixsite.com/pantheatre...

  • Paris, 16 Korrik, 2017 Vjen për të parën herë në italisht vëllimi me poezi të zgjedhura i poetit Jozef Radi “Poesie scelte” (Poezi të zgjedhura), Besa, 2017.Poezitë janë përzgjedhur nga librat “Muret e Muzgut” 1993, “Kujtesa e Mj...

  • U nda nga jeta skulptori Stefan Papamihali! Hapim me këtë rast rubrikën “kujtime të gjalla”, ku një personalitet kredibël fet për vlera të rëna në harresë, nga vrapi i gazetarisë utilitare, aq të rëndësishme për kujtesën ...

  • Paris, 29 nentor 2016 “ Nuk ka bateri qe perballon bisedadat e grave!* E premte, mëngjes: “ – Cou cou, je peux t‘apeller?” – Jam në spital shumë e semurë do të marr unë …” Kur e mendoj qe dhe ne shtratin e vdekjes gjete ...