Cultural Centre

  • Kultura shqiptare në fokus në një mbrëmje pariziane Organizuar nga FICEP, në kuadrin e javës së kulturës së huaj në Francë « Maison d’Europe et d’Orient » dhe « Albanian Cultural Diplomacy », organizuan një mbrëmje për promo...

  • Oeuvrant pour la Diplomatie Culturelle L’Albanie est un petit pays, un peu plus grand que la Sicile, un peu plus petit que la Belgique, borné par la mer, Le Kosovo et la Macédoine à l’est, le Monténégro au nord et la Grèce au sud. C’...

  • New York, 18 mars, 2016 Kam qenë, jam e do të jem përkrahës i idesë se bota e brendshme dhe e jashtme e njeriut duhet të jenë në harmoni, ndaj dhe nuk pranoj të vesh kostum. Mendja ime është si një arë gruri e shpartalluar nga harabelat....

  • Musine Kokalari flakërimë poetike… Kjo kësollë e ftohtë mirditore, Kujtimet e fundit t’i mban. Shënjën e vendit, Ku zjarrin e ndeze drejt e në tokë, Mungesen tënde e qan. Dhe koha ka ngrirë, Drita jote, ka zbehur dimrin e ftoht’ ...

  • Dec 18, 2015 @ 05:32 pm. An Internet based “College A-Z” informing platform for students in developing communities Problem: The global population will increase by 1.2 billion to 8 billion by 2030. Developing countries will account for 97% ...

  • France, 17 Décembre 2015, 13 : 50 D’après le journal La Presse.ca : « De la fin du 19e siècle aux années 1970, plus de 150 000 enfants amérindiens, métis et inuits ont été coupés de leurs familles et de leur culture dans 139 pensionnat...

  • Ai ka vetëm pyetje, përgjigjet i ka t’ndrydhura Nëpër xhepat e ndotur me nostalgji t’ betonuar. Ai ka vetëm kujtime që i sillen rreth qafës Si guri i mullirit e tundin një hapa para e disa mbrapa.   Në ujëvarën e rrëmbyeshme e fr...

  • 22 Nëntor 2015 ATDHEU S’JU DO VETËM NËN DHE ! Kujt ia latë Atdheun ju që ikët larg, Ndërsa luteni:-Veç të vdesim atje! Po Atdheu nuk është thjesht një shtrat, Ku mund të prehesh, para ikjes nën dhè!   Kujt ia latë Atdheun...