Author

  • New York, USA, 2016 Ajo shkollë, në Pukë* kishte dy a tri shkallë ku ulesha nganjëherë, përgjithësisht në muzg, kur dilte hëna, apo kur binte borë dhe vetmia ndjehej më shumë. Atje brenda ishte dhe ajo kinse dhoma e përshtatur për poet...

  • New York, USA, 2016 Ajo shkollë, në Pukë* kishte dy a tri shkallë ku ulesha nganjëherë, përgjithesisht në muzg, kur dilte hëna, apo kur binte borë dhe vetmia ndjehej më shumë. Atje brenda ishte dhe ajo kinse dhoma e përshtatur për poeti...

  • Të ikësh larg kësaj bote të lugët, larg këtij dielli të zi, këtyre mëkatareve zjarrvënëse, të ikësh, t`ia mbathësh, pa kthyer kryet prapa, të rendësh me fuqitë e mbetura, por të rendësh, të futesh me shkathtësi mes kalimtarëve, ...

  • Prishtinë, 4 mars 2016 Ndodh ndonjëherë mos m’u kuptue kufini mes natës e ditës, as mes t’mirës e t’ keqes mes t’ drejtës e t’ padrejtës. Ndodh ndonjëherë rrugët ngatërrohen e në pështjellimin e madh s’dallohen ngjyrat. Krej...

  • Tirane, 1 mars 2016… “Mjeshtres së Madhe të Punës”, Hajrie Rondo Veizi në 65 vjetorin e lindjes. “Cili e ka harruar “tisin nervor” në fytyrën e gruas, tek filmi “Nentori i Dytë”, thyerjen e sht...

  • Michael Hayden, the former head of the NSA and CIA, thinks some of presidential candidate Donald Trump‘s campaign promises are so unlawful that the U.S. Armed Forces could not follow them as orders....

  • Kjo ese mbi Përshpirtje për një dashnore e William Faulkner, publikuar fillimisht në Stalker* vjen në shqip për klarabudapost nga Anila Xhekaliu. Ky libër i William Faulkner-it nuk është përkthyer ende në shqip. Përmes kësaj eseje shpr...

  • Është pranverë e lajmet e mira nuk vijnë si melodia e zogjve Na ishte njëherë pranvera, shpresa Dhe ideja se liria është mungesë e robërisë.   Tani ka tym e gaz E pranvera i ngjan vjeshtës.   Mbi kokat tona valëvitë pikëllimi Ky ...