Author

  • “While waiting for the second edition of Klara Buda’s Chloroform, I and an entire generation find the forbidden night.” I have walked a lot. I have walked into each and every one of Tirana’s bookstores looking for a book that...

  • London, November 15, 2009 Her novel brings back memories of Kundera’s books or Miguel Angel Asturias’s El Señor Presidente (Mister President). The book is an autopsy of a totalitarian system and the reproduction of a rough reality that tur...

  • Sonila MEROLLI, interviste me autoren  Zonja BUDA, deri më tani ju jeni e njohur si publiciste, gazetare. “Kloroform” është romani i parë. Përse vonoi kaq gjatë libri? Gjatë gjithë kësaj kohe kam shkruar, por duke pasur një kërkesë p...

  • Interview of Klara Buda conducted by Sonila Merolli Published by Panorama Ms. Buda, until now we have known you as a publicist and a journalist. Chloroform is your first novel. Why did this book take so long? I have always written, but I am a perfec...

  • Sistemi femervrases (qytetarvrases) dhe pershkrimi brilant i tij Autorja me qasjen e saj përshkruese të finesave të diktaturës (që nuk ka moshë, as nuk lokalizohet në hapësirë gjeografike) ia zbërthen kodin e fshehtë sistemit falusian dhe ...

  • If you want to understand why there are no monuments dedicated to women warriors in Kosova; or if you want to know why no women have received medals of valor or been nominated as National Heroes; or if you want to understand the men who are still loo...

  • Nje leter Advijes, nenes sime! Nena ime, e di se ti nuk je vetem imja. Secili njeri ka nje nene, perveç Botes. Jetime eshte kjo rrumbullake e shkrete, pa asnje kend. E secili nga ne qan vetem per nenen e tij. Ku jane nenat tjera?! Nena ime, ti je gj...

  • New York, Jul 6, 2015 06:16 In Memoriam E vallova vallen e erës Vallen e valëve vallova E vallova vallën e udhëve E askund nuk të gjeta Moj e bukura e dheut Mora udhën e nëndheut. Vura në gjumë përbindëshin Që ruan dymbëdhjetë dhomat Dy...