Books

  • New York – 2 shtator 2015    Exclusivet – KlaraBudaPost Gazmend Kapllani bashkëbisedon me mua. Është hera e dytë që e intervistoj Z. Kapllani, dikur në Athinë, në një intervistë direkte, sot përmes rrjeteve sociale, ai në ...

  • Sistemi femervrases (qytetarvrases) dhe pershkrimi brilant i tij Autorja me qasjen e saj përshkruese të finesave të diktaturës (që nuk ka moshë, as nuk lokalizohet në hapësirë gjeografike) ia zbërthen kodin e fshehtë sistemit falusian dhe ...

  • The novel opens with the description of cold clinical chambers, where a girl’s name is changed in her presence for a mysterious reason. Taking possession of the girl’s identity is a very violent act, which, together with the mystery, creates tens...

  • Through portraits of prominent and successful characters from Albania and Kosovo and all Albanians Land as well as from Diaspora the show analyze the Albanian complexity, evolution of traditional rites and customs towards the transition years within...

  • Novelist receives Harvard Arts Medal In preparing to chat with author Margaret Atwood A.M. ’62, John Lithgow told a Sanders Theatre crowd, he “fell madly in love” with her great mind and talent. On Thursday, the actor and the audience fell in l...

  • Romani “Kloroform“ i autores Klara Buda, pa dyshim që ka tërhequr vëmendjen e mbarë lexuesit shqiptar dhe tëhuaj, studiusve dhe eseistëve, të cilët përbrenda kësaj vepre letrare kanë gjetur atë pjesë të errët të jetës njerëzore,...

  • Flames of childhood passion often die. How many astronauts and ballerinas are among us? Yet some talent is so profound that even early efforts signify genius. The tiny, hand-lettered, hand-bound books Charlotte and Branwell Brontë made as children s...

  • Someone will surely come and drag the poor animal away. This intriguing epigraph gives insight into the novel’s background. It is in fact more than intriguing; it is shocking. Because of its sudden shock, it appears to muddle thought and associati...