Books

  • Dec 18, 2015 @ 05:32 pm.  An Internet based “College A-Z” informing platform for students in developing communities  Problem:  The global population will increase by 1.2 billion to 8 billion by 2030. Developing countries will account for 97% ...

  • France, 18 Décembre 2015, 15 : 15 La canonisation consiste à une reconnaissance officielle par l’Eglise du fait qu’une personne est au paradis. Elle doit pour cela obtenir deux miracles, l’un pour sa béatification (pour Mère T...

  • France, 14 Décembre 2015, 08 : 30 – Défaite du FN! Les français restent un grand peuple – ils savent se mobiliser quand  cela est vitale!...

  • E ardhmja e shpëtimit të qytetërimit fillon në një akt kulture, sado i vogël qoftë ai ! Ndaj, sot, të nesërmen e atentateve vrastare në Paris, fluturova prej New York-u në Detroit, të mbështes Ditët e Letërsisë Shqipe 2015. Themeluesi...

  • Tiranë, 12 Nëntor 2015   Një vështrim mbi letërsinë e Patrick Modianos : në veçanti “Lulet e rrënimit” dhe “Falja e dënimit”.   Patrick Modiano është njëri nga shkrimtarët më të rëndësishëm të brezit të lindur p...

  • Prishtinë 9 nentor, 2015 Tek eseja ”Shënime të përgjithshme mbi ’Varg librash letrare”, Camaj jep një panoramë shkoqitëse e më qartësuese rreth poezisë së tij, veçmas statusit të saj semantik e ontologjik. Ai shprehet i vetëdijsh...

  • Prishtinë 8 nentor, 2015. Camaj gjatë gjithë jetës qe një poet shtegtar, që kaloi nëpër qytete, në kërkim të mitit poetik apo qetësisë së humbun. Nëpër biblioteka e libra, qëmtoi nëpër misteret e artit, pa u shkëputur asnjëher...

  • Pishtinë, 29 Tetor 2015 Tash, shtrohet pyetja tjetër, mjaft sfiduese: cilat janë kërkesat për një kritik të mirë dhe a ka të tillë letërsia shqipe, për letërsinë e trashëgimisë dhe për bashkëkohoren? Dhe për fund, po e zbresim deba...