Artistic Personality

  • Tirana, July 22, 2016 Just as in his paintings, Gazmend Freitag concentrates in his graphic work (drawings in pencil, crayon, chalk, ink and other media) on particular themes: nudes, portraits, dancing, landscapes, cities and mythology. Sometimes the...

  • New York, 18 mars, 2016 Kam qenë, jam e do të jem përkrahës i idesë se bota e brendshme dhe e jashtme e njeriut duhet të jenë në harmoni, ndaj dhe nuk pranoj të vesh kostum. Mendja ime është si një arë gruri e shpartalluar nga harabelat....

  • Gazmend Freitag was born on 25 May 1968 in Pataqan i Poshtëm, Kosovo. At the time, his father Asllan had emigrated and was working in Lyon, France.  Even though his mother Qamile could barely read and write, she was described as a generous, endear...

  •  30 Tetor, 2015 Moj e Bukura Moré (My Beautiful Morea) is arguably the most popular Albanian song, and not just in Albania, but across the Albanian world. We all grew up with this song. The origin of the song goes back to Scanderbeg’s time when ...

  • Paris, 6 Prill, 2015 Këtë zonjë e kisha takuar edhe dy herë më parë. Njëherë në Asamblenë Nacionale Franceze, herën e dytë në binanë e Radio Francës në Paris, atje ku asokohe ajo ishte redaktore e emisionit shqip të RFI-së. Më shum...

  • Lamtumira e Artur Zhejit per te jatin, Tirane, 16 Mars 2015 Ka qenë gjithmonë një gjë shumë e rëndë në shpinën time, ka qenë gjithmonë e vështirë të isha djalë i Petro Zhejit. Nuk e di nëse jam kam mbërritur dhe nëse do ia mbërrij....

  • Nju Jork, 6 Shkurt 2015 “Sy për Konsuelën”, është prodhim i kompanisë së Teatrore “White Horse Theater” një kompani antare e Ligës së Tetrit të pavarur të Nju Jork ut që ka për zemër vënien në skenë të pjesëve me autorë am...

  • As a young man, Haruki Murakami played records and mixed drinks at his Tokyo Jazz club, Peter Cat, then wrote at the kitchen table until the sun came up. He loves music of all kinds – jazz, classical, folk, rock – and has more than six th...