Artistic Personality

  •  30 Tetor, 2015 Moj e Bukura Moré (My Beautiful Morea) is arguably the most popular Albanian song, and not just in Albania, but across the Albanian world. We all grew up with this song. The origin of the song goes back to Scanderbeg’s time when ...

  • Paris, 6 Prill, 2015 Këtë zonjë e kisha takuar edhe dy herë më parë. Njëherë në Asamblenë Nacionale Franceze, herën e dytë në binanë e Radio Francës në Paris, atje ku asokohe ajo ishte redaktore e emisionit shqip të RFI-së. Më shum...

  • Lamtumira e Artur Zhejit per te jatin, Tirane, 16 Mars 2015 Ka qenë gjithmonë një gjë shumë e rëndë në shpinën time, ka qenë gjithmonë e vështirë të isha djalë i Petro Zhejit. Nuk e di nëse jam kam mbërritur dhe nëse do ia mbërrij....

  • Nju Jork, 6 Shkurt 2015 “Sy për Konsuelën”, është prodhim i kompanisë së Teatrore “White Horse Theater” një kompani antare e Ligës së Tetrit të pavarur të Nju Jork ut që ka për zemër vënien në skenë të pjesëve me autorë am...

  • As a young man, Haruki Murakami played records and mixed drinks at his Tokyo Jazz club, Peter Cat, then wrote at the kitchen table until the sun came up. He loves music of all kinds – jazz, classical, folk, rock – and has more than six th...

  • Née à Tirana, Miranda Deliallisi a été initiée à l’étude du piano à l’âge de 5 ans avec Vasilika Papakristo. Elle a fréquenté le lycée Artisitique de Tirana et l’Académie des beaux Arts et a obtenu le diplôme de piano au Conser...

  •   “Është më se e qartë se kinematografija shqiptare nuk është fabrikë filmash që të përballojë tregun për dy a tri festivale në vit në Amerikë, por  Java e Filmit Shqiptar me potencialin aktual që ka do të jetoj përball...

  • New York 20 tetor 2014 Filmi Heroi hapi natën e parë të Festivalit të Filmit Shqiptar, të enjten më 2 Tetor, në SVA Teater 333 West 23rd street, NYC. Me regji dhe skenar te Luan Kryeziut dhe në kast emra të mirënjohur si Arben Bajraktaraj,...