Author

  • the poem was not written directly in English but the translation by the author himself transforms it into minor literature. © klarabudapost / minor literature. ©kb...

  • It is depend to you, what this page would be! I don’t want it to be a monologue, but it is depend to you that this page wouldn’t be a one-sided. I want to know you then I will be able to talk about your issues. I knew that there are problems, but...

  • THE FATE OF KOSOVO COMMON DECLARATION ON BASIC PRINCIPLES...

  • Nene, Erdha per here te fundit ne strehen tende, Ndjeva eren tende per te fundit here! Puntoret zbresin mobiljet dhe lyejne muret, Era e shtepizes tende do te me mungoje,  Edhe qortimet e tua pafund, do te me mungojne… KB 11, prill 2014...

  • II Përshëndetja e Nënës  Vrasja e Bajram Kelmendit me dy djemtë… « Avokatja Nekibe Kelmendi, nëna që humbi mizorisht dy djemtë dhe të shoqin. Më i vogli i dy djemve, Kushtrimi ishte vetëm 16 vjeç. » « Më 28 mars…m’i lejuan vet...

  • Romani “Kloroform” i vendos ngjarjet ne sistemin totalitar shqiptar, por qe mund te ishte fare mire edhe nje tjeter sistem totalitar i Europes Juglindore. Nje grup intelektualësh të rinj përmes ngjarjeve te paimagjinueshme që ju ndodhin, do ...

  • Tags: Albania, Chloroform, Communism, Female Body, Fiction, Klara Buda, New Man, Post-Communism, Post-Socialism, Socialism...

  • Ka plot mënyra për t’i thënë të vërtetat e një kohe që iku, të cilat edhe pse kalojnë vite, vazhdojnë të jenë si një peng, pse jo edhe si një makth në ndërgjegjen tonë. Ka dhe plot mënyra për t’u krenuar, për t’u mburrur, p...