Author Archive

  • Jeanne Moreau est morte à l’âge de 89 ans, lundi 31 juillet. Elle a été retrouvée sans vie à son domicile parisien. Elle a notamment joué dans Jules et Jim de François Truffaut, Le Journal d’une femme de chambre de Luis Bu...

  • Belgrade, 31 juillet, 2017 Les personnages principaux de ce roman sont les membres d’une famille serbe en train de se décomposer qui vit dans l’époque actuelle tout en étant fortement liée à une époque révolue. Le roman est composé des de...

  • Përshëndetja e vecantë e Rugovës në Paris « L’indépendance du Kosova !». Nga Arshiva 13 Qershor, Paris, 1998 Gjatë turneut të tij në Europë Presidenti i Kosovës Ibrahim Rugova u prit, të shtunën më 13 të Qershor, nga Presidenti Fra...

  • Botohet nga arshiva, me rastin e mbushjes, këtë korrik 2017, 100 vjet nga lidhja e mardhënieve diplomatike Francë Shqipëri, (me një ndërprerje prej gati 50 vjetësh të totalitarizmit). Intervistë me Renaud MUSELIER* (Rëno Myzëlje) më 08/...

  • Paris, 27 korrik, 2017 Suksesi i përkthimit është kur nuk të duket se po lexon përkthim. Dhe këto poezi kaq të veçanta të Jehuda Amichai-t, në përkthimin e Gëzim Bashës, tingëllojnë aq bukur shqip, sa duken sikur janë krijuar në shqi...

  • Paris, 16 Korrik, 2017, botuar sot nga Gazera Shqiptare, në shtojcën Milosao. Vjen për të parën herë në italisht vëllimi me poezi të zgjedhura i poetit Jozef Radi “Poesie scelte” (Poezi të zgjedhura), Besa, 2017.Poezitë janë përzgjed...

  • Paris, 16 Korrik, 2017 Vjen për të parën herë në italisht vëllimi me poezi të zgjedhura i poetit Jozef Radi “Poesie scelte” (Poezi të zgjedhura), Besa, 2017.Poezitë janë përzgjedhur nga librat “Muret e Muzgut” 1993, “Kujtesa e Mj...

  • Pjesa e dytë Fare pranë meje, vazhdonte të rrinte i shtrire djaloshi. Një çantë shkolle, shumë e përdorur kishte rënë aty pranë tij. U mundova të dalloj ndonjë libër brenda saj, por gjithshka që pashë, ishte bishti i një çekici. Tel...