Author Archive

  • Pa njohur të shkuarën është e vështirë që të këqyrësh të ardhmen. Ne e kemi humbur sensin e këtij shikimi, ndërsa gabimet i përsëritim në forma të ndryshme, por në thelbin e njëjtë: Derdhja e helmit ndaj tjetrit, që s’është a...

  • Roger Simonsz, drejtori i fotografisë tek filmi Heroi flet rreth përvojës së tij të parë në një projekt kinematografik shqiptar. “Eksperimentuam me motivet e vdekjes fizike e psikologjike dhe mbijetimin e luftës […], por vërejtëm s...

  • « A des moments précis, lorsque le système social d’une nation ou d’une société se dérègle, la fonction de la littérature, outre son engagement direct, se réalise par le refus esthétique. » IR Ibrahim Rugova, né le 2 décembre 1944 ...

  • Reprise au théâtre du Lucernaire le 23 août 2017, avec Catherine Salviat pour 60 dates. Joelle fossier, Lucernaire and Pascal Vitiell. Ouverture des réservations très prochainement. https://joelefossier.wixsite.com/pantheatre...

  • Je vous recomande!...

  • Paris, 9 gusht 2017 Sapo morra në dorë vëllimin me tregime Unë banoja në Tiranë të Shëpisë Botuese Toena. Sapo e fillova; lexova diagonal një tregim me kafen e mëngjezit sa për një ide. Surprizë, në jetëshkrimin e autorit Arben Imeri,...

  • Paris, 5 gusht 2017. Nga arshivat audio të Radio France Internationale. “Esprit”, është një revistë idesh filozofiko-politike themeluar në vitin 1932 dhe e angazhuar në problemet e kohës. Kjo revistë prestigjioze kishte pranuar në gji...

  • Refuzim do të thotë të mos pranosh, të mos pranosh atë që të imponohet, e kjo varet nga qëndrimi personal dhe nga ai i përgjithshëm. Refuzimi më real është ai që mbështetet në bindjen, e bindja në argument, apo në temë thënë me t...