Written Press

  • Një amësi e jashtezakonshme! Nëna që shtyti lindjen… Drenicarja Vjollca Geci Kjo grua për të cilën emri nënë duhet të shkruhet me shkronjë të madhe. Rrëfimi i saj është i veçantë, por provë e një instikti të fortë e të patrond...

  • II Përshëndetja e Nënës  Vrasja e Bajram Kelmendit me dy djemtë… « Avokatja Nekibe Kelmendi, nëna që humbi mizorisht dy djemtë dhe të shoqin. Më i vogli i dy djemve, Kushtrimi ishte vetëm 16 vjeç. » « Më 28 mars…m’i lejuan vet...

  • Dhimbje mbi dhimbjen: Dhunimi (dh…dh…dh) Drama e dhunimit është drama më e madhe që ka vuajtur shoqëria Kosovare, por fati i femrave të dhunuara është mbyllur nganjehere përgjithmonë dhe të duket se askush nuk ka forcë ta tejk...

  • Në Kosovë nuk kisha mundur të shkoja dot kurrë para luftës. Që prej vitit 1990 banoja në Francë dhe gjithë përpjekjet e mia për ta bërë këtë kishin ndeshur në refuzimin e Ambasadës serbe në Paris për të më dhënë vizën. Në vit...

  • It’s January 2009. Obama takes office. Within days, he shuts down the CIA’s detainee program. But he says he’d rather not dwell on the past. Jan. 11, 2009 President-elect Barack Obama tells George Stephanopoulos he’s not interested in a...

  • “Romani “Kloroform” i Klara Budës, përshkruan gjithë absurdin e një sistemi lirivrasës.” Autorja shqiptare, Klara Buda, ditë më parë në Paris paraqiti librin e saj më të fundit, romanin “Kloroform”. Në ceremoninë e pr...

  • Nje muaj me pare u nda nga jeta Linda Ihsani. U trondita kur e mesova, por pas shokut te ketij lajmi te hidhur, informacioni: “… ndahet nga jeta keshilltarja e…” i publikuar ne nje faqe FaceBooku dhe i riprodhuar shabllon nga shume agjensi e ...

  • November 24, 2013 The week preceding the 101 anniversary of 28 November of 1912, the Albanian-American community celebrated the Independence Day all over the United States as well as in New York. Sunday November 24, in the Pelham Parkway of the Bronx...