Education

  • Nasa Checking back in quickly with one more update about the New Horizons spacecraft’s mission to Pluto. Around 8:00 a.m. Eastern at July 15, 2015, New Horizons passed within 8,000 miles of Pluto — capturing even better images of the i...

  • Mehmet Kraja ka lindur më 27 qershor 1952 në Kështenjë të Krajës, fshat afër Liqenit të Shkodrës, në Mal të Zi. Shkollimin e mesëm e kreu në Ulqin, ndërsa të lartin në Universitetin e Prishtinës, Degën e Gjuhës dhe Letërsisë Shqi...

  • New York, Jul 6, 2015 06:16 In Memoriam E vallova vallen e erës Vallen e valëve vallova E vallova vallën e udhëve E askund nuk të gjeta Moj e bukura e dheut Mora udhën e nëndheut. Vura në gjumë përbindëshin Që ruan dymbëdhjetë dhomat Dy...

  • Meqenëse sytë, veshët dhe gjuha Siç dihet, janë pjesë e kokës Më mirë mos e merrni kokën Në sheshin e prerjes së kokave Me emrin e bukur: PLACE DE LA CONCORDE...

  • New York, 1 Korrik, 2015 U nda papritur nga jeta, pas një semundje të rëndë, poeti, esteti dhe studjuesi Abdulla Tafa. Si poet, ai do të kujtohet për disa botime me poezi, ku do të veçonim Place de la Concorde. Si estet ai do të vlerësoh...

  • PLANS SOCIAUX – Après le licenciement, la phase de deuil et la jungle du reclassement, le retour à l’emploi passe souvent par des formations à un nouveau métier, pour le meilleur et pour le pire. Francetv info poursuit sa série ...

  • New York City, June 14, 2015 ‘Albanian Cultural Diplomacy launches “Mothers of Courage” project in New York City, with the participation of ethnic Albanians from all Albanian lands and Diaspora’ “Making the decision to have a child – ...

  • New York, June 6, 2015 Nuanca te projektit Nenat e Kurajos…dhe “mirekuptime” ne lidhje me qellimin e tij. Ne rradhe pare filmi, si çdo film mbeshtetet ne kendvenshtrimin e krijuesit te tij dhe shpesh ai perben nje lexim te reaitet...