Education

  • Suedi, October, 26, 2015 “[…]nuk ka letërsi të madhe pa të vërtetën dhe moralin.” Franz Kafka Letërsia, gjithnjë shtron pyetje, dilema, sepse natyra e saj shpirtërore është e tillë, e papërcaktuar; kalon përtej dogmave, doktrin...

  • By Angus Deaton, the 2015 Nobel laureate in economics This commentary was originally published in September 2013. PRINCETON – In Scotland, I was brought up to think of policemen as allies and to ask one for help when I needed it. Imagine my surpris...

  • 15 Tetor 2015 Në një Bashki, kanë afishuar fytyrat e njëqind të rinjve të shkëlqyer në mësime, pra me rezultate dhjeta. Ka të rinj që më pyesin nëse është e drejtë kjo apo jo? Madje disa shkojnë edhe më tej duke e quajtur këtë met...

  • Boston, le 08 october 2015 Le prix Nobel de la littérature revient cette année à Svetlana Alexievitch pour son « œuvre polyphonique, mémorial de la souffrance et du courage à notre époque ». Elle succède ainsi au français Patrick Modian...

  • France, 3 tetor 20 15 CC Një seri konstatimesh, edhe pse mund të mungojnë shumë të tjera, mjaftojnë për të bërë tabllonë e « keqtrajtimit » të popullit shqiptar dhe origjinën e lodhjes së tij… me premtimet politike të ...

  • “Est-ce que vous trouveriez normal que, d’un coup, en France, on se retrouve avec des musulmans plus nombreux que les chrétiens ?” L’eurodéputée Nadine Morano a declanché la polémique samedi 26 septembre, en qualifian...

  • This is an excellent maxim and is easy to understand, but fear is something that starts with/ and depends from our education during the childhood … adults we are product of this education and some of us live with this fear without being aware o...

  • Jusqu’au ou va RAI, la Radio Télévision Italienne ? On va avoir bien tôt un Journal Télé complètement topless ? On tous cas, l’ Albanaise Enki Bracaj a franchi une étape nouvelle: dans un entretien d’embauche de RAI, elle s’e...