Books

  • Ka plot mënyra për t’i thënë të vërtetat e një kohe që iku, të cilat edhe pse kalojnë vite, vazhdojnë të jenë si një peng, pse jo edhe si një makth në ndërgjegjen tonë. Ka dhe plot mënyra për t’u krenuar, për t’u mburrur, p...

  • Libri “Kloroform” i autores Klara Buda është ndoshta romani i parë i kësaj autoreje me formim të gjerë intelektual dhe krijues, por dëshmon hapin e saktë dhe domethënës në fushën e prozës shqiptare. Romani paraqet një psikan...

  • Le chloroforme, substance utilisée jadis pour anesthésier les malades, revient en scène, utilisé pour des actes criminels, et empoisonne l’air que respire une société nécrosée dans ses mœurs et sa morale. Klara Buda développe, dans un sty...

  • Ky punim ka për qëllim të nxjerrë në dukje, të analizojë dhe të zbulojë funksionin e këtyre procedimeve artistike në roman, të cilat do ti klasifikonim në katër kategori. Në atë të karakterizimit grotesk përmes situatave, të dhë...

  • Libri me tregime dhe skica i poetit dhe prozatorit të spikatur Eqrem Basha, Shtëpia e Mallit, botuar e vënë në qarkullim nga Shtëpia botuese “Ideart” ishte një nga zgjedhjet e këndëshme të leximit të kësaj vere. Ai  t...