Urban Philosophy

  • München, Mar 12, 2016 @ 19:27 In memoriam, në njëzetekatërvjetorin e vdekjes (1925 – 12 Mars 1992) Po ia nis me nji konstatim banal: gjuha e shkrimtarit Martin Camaj asht gege. Në nji dokumentar për Martin Camajn autorja e filmit, Juli K...

  • Jusuf Vrioni (1916 – 2001) u lind në  Korfuz, Greqi, më 16 Mars 1916. Vitet e tij të para i kaloi në Korfuz e më pas në Berat. Pas emërimit të babait të tij, Ilias Bej Vrioni, si Ministër i Jashtëm dhe Ministër i Plotfuqishëm në ...

  • Chappaqua, NY, USA, Mar 11, 2016 @ 11:21 Yjtë-e ndezur si fingjill, Që vërtiten palë-palë, Prej mosgjëje zunë fill, Plot me jetë-e mall të valë. Zunë fill me dashuri, Që kur bota zu të ngjizet, Pa sikush për shok të ti, Përvëlohet ed...

  • Pasi i studjova emrat me te mire te mundshem – Teen, SEVENTEEN, egzistojne tashme… Mendova se dicka e re neutrale, ne menyre qe te mund te penetrojme edhe per maqedonet eshte numri 17  ( sepse nuk ka shkronja as latine as cirilike)ne nje...

  • New York, Mar 9, 2016 @ 10:46 East Time USA Egzon Gjonbalaj, 20 vjeçar, student në Brooklyn College, USA me origjinë nga Plava dhe Gucia, është duke u nominuar për të luajtur në lojërat All Star- në Divisionin D-3 në SHBA. Ai ka një rez...

  • New York, USA, 2016 Ajo shkollë, në Pukë* kishte dy a tri shkallë ku ulesha nganjëherë, përgjithësisht në muzg, kur dilte hëna, apo kur binte borë dhe vetmia ndjehej më shumë. Atje brenda ishte dhe ajo kinse dhoma e përshtatur për poet...

  • New York, USA, 2016 Ajo shkollë, në Pukë* kishte dy a tri shkallë ku ulesha nganjëherë, përgjithesisht në muzg, kur dilte hëna, apo kur binte borë dhe vetmia ndjehej më shumë. Atje brenda ishte dhe ajo kinse dhoma e përshtatur për poeti...

  • Të ikësh larg kësaj bote të lugët, larg këtij dielli të zi, këtyre mëkatareve zjarrvënëse, të ikësh, t`ia mbathësh, pa kthyer kryet prapa, të rendësh me fuqitë e mbetura, por të rendësh, të futesh me shkathtësi mes kalimtarëve, ...