Written Press

  • L’écrivain albanais Ismail Kadaré a été ressenti dans le passé comme un candidat valable à ce prix. Chaque année ses sympathisants attendent qu’il soit enfin nommé. Pour mieux comprendre les critères de sélection du candidat de prix Nob...

  • Francë, 14 tetor 2015 Të përkufizosh « territorialisht » popullin shqiptar nuk është diçka e lehtë. Për shembull kur përdorim fjalën « Shtet », i bie të flasim në përgjithësi për shqiptarët e Shqipërisë. Ndërsa kur përdori...

  • France, 12 octobre 2015 EURO 2016, FRANCE. Hier soir en Arménie, la sélection albanaise de football jouait le dernier match des qualifications pour le prochain Euro qui se déroulera en France à partir de juin 2016.  Le suspens a duré jusqu’au...

  • France, 07 October 2015 « Patriotizmi » E quajmë veten patriotë të flaktë, por kur vjen puna kosovarët i rrjepim nga lekët kur vinë me pushime në Shqipëri sikur të jenë turista të huaj, edhe pse me të huajt nuk kemi asnjë lloj arsye...

  • CC

    You may republish the content on this page, free of charge, under the following conditions: You cannot edit the content. It must be published in its entirety and include all links contained in the content. You cannot sell the content or otherwise use...

  • France, 3 tetor 20 15        CC Një seri konstatimesh, edhe pse mund të mungojnë shumë të tjera, mjaftojnë për të bërë tabllonë e « keqtrajtimit » të popullit shqiptar dhe origjinën e lodhjes së tij… me premtimet politike të ...

  • English Version Water Cannons as Welcome  Nje foto e refugjateve në kufirin mes Hungarise dhe Serbise, shpërndarë nga Human Right Whatch më kujtoi kohen kur mbuloja luften e Kosoves, si gazetar në Radio France International ne Paris. Imazhet ...

  • “Est-ce que vous trouveriez normal que, d’un coup, en France, on se retrouve avec des musulmans plus nombreux que les chrétiens ?” L’eurodéputée Nadine Morano a declanché la polémique  samedi 26 septembre, en qualifian...