Homepage

  • Prishtine, 26  mars 2016 Një rrëfim nga Irlanda “Kur takon Godonë “Është natë e bubullimat s’kanë të ndalur. Të dridhet trupi i lagur nga shiu i rrëmbyeshëm. Nën Pemën e Jetës duke e pritë Godonë. E pritja t’ka shndërrua...

  • New York, 23 mars, 2016 Si asnjëherë më parë, Inva Mula tregon rrugëtimin e saj të vërtetë e frymëzues për Klarabudapost! Diva shqiptare Inva Mula pranoi bisedën për Klarabudapost para se të ngjitet në skenen prestigjoze të Town Hall n...

  • shiu i syrit kaq vjet pik në varrën e gjallë ta zgjojë trëndafilin e rrënjës së fjetur   ti e unë i binin fyellit të harruar të ashtit me fytyrë nga qielli i rënë  `i pëllëmbë mbi hi me gishta të gjelbër nga dhembja e këng...

  • Prishtinë, 22 mars 2016 Ti sot sulmohesh barbarisht. Sulmohesh nga njerëz të cilëve u ofrove dashuri, strehim e mirëqenie. Ti sot sulmohesh barbarisht, pse mbron dhe afirmon vlerat e çdo qytetari, duke lanë anash dallimet. Europa ime, Ti sulmo...

  • Prishtine, 21 mars 2016 Poezia është një mënyrë shëlbimi! Është dita e poezisë dhe kjo për mua nuk është ditë e zakonshme. Pa fjalë, në vetmi, kënaqem me shumë poezi e poetë që i dua; me poezi e poetë që i mbaj afër vetës, si g...

  • Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të ze trishtimi kur shefftyra të zbeta edhe sy tëjeshilta që të shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpita edhe ashtu të shtrime mbrapa teje mbes...

  • Kosovë, 18 mars, 2016 GJITHÇKA VALLËZIM – GJITHÇKA LËVIZJE! Ky është titulli i ekspozitës kolektive që do të hapet më 9 prill 2016, në Shkollën e vallëzimit ROMAN E. SVABEK, Judenplatz 5, 1010 WIEN, organizuar nga zj. Ursula Pfeiffer ...

  • Prishtinë, 18 Mars, 2016 Zhurma është karakteristikë e jetës sonë. E ndeshim kudo: në institucione, rrugë, kafe, punë, aeroport, sholla, biblioteka, universitete. Nëse kjo s’është çështje e karakteri, është mungesë e sensit estetik...