Essays

  • Ajsbergu Të gjithë e kemi ditur, pa përjashtim, intelektualë, politikanë, qytetarë të zakonshëm, se Kosova viteve të fundit është ulur këmbëkryq mbi një zjarr që djeg përbrenda, por që flaka as tymi mund të mos jenë dukur ende. Ask...

  • This publication opens a serie of portraits of Artistic Personality defined by himself. If you are an artist, please send as your short bio, how you define yourself as an artistic individuality, ​150 – 200 words. KBP  ...

  • ...

  • Shkrimtarja Klara Buda, përveç përvojës tjetër shumë të pasur në karrierën e saj jetësore, që nga viti 2006 është shefe e shërbimit të gjuhës shqipe në “Radio France Internationale” RFI (Paris, Francë). Së këndejmi do ...

  • Refleksion rreth dritë hijes së Kloroformit shqiptar Pa dyshim që romani ” Kloroform” i autores Klara Buda ka tërhequr vëmendjen e mbarë lexuesit shqiptar dhe të huaj, studiusve dhe esistëve të ndryshëm, të cilët përbrenda k...

  • E kam lexuar kete roman nxitur nga komenti i Halil Matoshit rreth tij. Nuk kam ndonje fjale te mençur per te thene per te, por di se u be me shume se nje muaj qe shpesh me del ne mendje ai roman dhe historia e tij. Sot po jap ca pershtypje çasti,...

  • ...

  • II Përshëndetja e Nënës  Vrasja e Bajram Kelmendit me dy djemtë… « Avokatja Nekibe Kelmendi, nëna që humbi mizorisht dy djemtë dhe të shoqin. Më i vogli i dy djemve, Kushtrimi ishte vetëm 16 vjeç. » « Më 28 mars…m’i lejuan vet...