Urban Philosophy

  • Over the last few months, we’ve seen something remarkable: From the Women’s March to airports across the country where communities are welcoming immigrants and refugees to town hall meetings in every community, Americans are speaking out ...

  • New York, 15 maj, 2017 Botohet në italisht të vëllimi me poezi të zgjedhura i poetit Jozef Radi “Poesie scelte” (Poezi të zgjedhura), Besa, 2017 Poezia juaj shkruhet në gegnisht. Kjo thjesht pasi në këtë dialekt ju gjeni më shumë vetv...

  • Le 4 Mai 2017, Chappaqua, New York, USA Traduit en français par Klara Buda, ce récit de Mitrush Kuteli (1907-1967) dépasse une simple histoire sans histoires pour rappeler qu’il a également été ethnologue-collectionneur des us et coutumes alb...

  • January 1, 2017, 22:27 I am waiting during six month to establish my author page account without success.  I published in my online Gazette articles explain why Trump is not a good candidate http://bit.ly/2imPi7o and posted those articles in Twitter...

  •   Pi sonte… Sonte pi pa kursim, Pi sa të dehesh, Tapë bëhu… Pi sonte se viti iku, Tjetri po avitet, Pija ta lehtëson…     Një vit më shumë, Mbi supet e lodhura, Me stres e mashtrim… Sonte pi dhe botën, Duaje se i pirë,...

  • There’s a wide gulf of differences between the incoming and outgoing Presidents. Leave it to famed author Stephen King succinctly illuminate the biggest one. Stephan King took to Twitter to comment on President-elect Donald Trump. King pointed out ...

  • Në konferencën e studimit mbi veprën e shkrimtarit shqiptar më të njohur në botë I. KADARE-së, që u zhvillua në Tiranë ku mernin pjesë gjithë përkthyesit e veprës së tij në gjuhë të ndryshme, emri i Jusuf VRIONIT, ishte munguesi i ...

  • Racial slurs. Sexist epithets. Xenophobic violence. Chants of “build that wall” in front of Latino schoolchildren. This is the ugliest America many of us have seen. People across the US have reported being targets of aggressive comments, threats,...